У 2022 році в житомирському парку імені Гагаріна планують зробити реконструкцію та замінити радянські атракціони

У 2022 році в житомирському парку імені Гагаріна планують зробити реконструкцію та замінити радянські атракціони

  Атракціони у житомирських парках готують до відкриття сезону. На минулих вихідних, 10-11 квітня, їх запускали у тестовому режимі, адже усі дозвільні документи КП «Парк» отримало, залишилося лише пофарбувати каруселі, - розповідає zhitomir.info. 

  «Офіційно початок атракціонів не лімітований по часу. На минулих вихідних атракціони працювали у тестовому режимі. У нас зараз залишилося підготувати атракціони, мається на увазі фарбування, але, на жаль, не можемо її почати, тому що потрібно хоча б 4 дні без дощу. Тому нам залишилось пофарбувати і будемо працювати. Я думаю, навіть цими вихідними ми будемо працювати. Попри те, що всі експертизи ми пройшли й всі експертизи визнали наші атракціони безпечними у подальшій експлуатації, звичайно, вони морально застарілі й, звичайно, їхній зовнішній вигляд просто бажає кращого за віком. У нас найстаріша карусель дитяча фігурна – 1956 року випуску», – розповідає директор КП «Парк» Ігор Леонченко.

 

  Те, що Житомирська область продовжує перебувати у «червоній зоні», не впливає на роботу атракціонів, однак попередні картинні обмеження залишаються: каруселі мають дезінфікувати, а відвідувачів розсаджувати на відстані.

  «Звичайно, з дотриманням усіх правил карантину, тобто всі наші оператори, касири у засобах захисту: рукавчики, маски. Засоби дезінфекції й розсадка охочих покататися на атракціонах через одного із дотриманням дистанції і кожні 40 хвилин атракціон протирається – ті місця, де люди тримаються руками, та сидіння», – каже директор КП «Парк» Ігор Леонченко.

  Цей сезон може стати останнім для дитячих атракціонів радянських часів, адже місцева влада планує реконструкцію паркової зони. Варіанти нових атракціонів міський голова Сергій Сухомлин опублікував 12 квітня на своїй сторінці у фейсбуці, а також повідомив про зустріч з компанією «ІталПарк», яка займається їхнім виготовленням.

  «Я казав, що ми починаємо рухатися знизу: відновлюємо набережну і піднімаємося вверх. Наступний етап реконструкції парку – це буде саме робота із зоною дитячих атракціонів. І не можна просто взяти замінити одні атракціони на інші, а потрібно розробити нормальний проєкт і ландшафтний дизайн, воно повинно бути пристосоване для маломобільних груп, але тому це ще робота. Однак для того, щоб отримати на весну наступного року атракціони, потрібно зараз починати. Ми розрахували з компанією, що ми атракціони повинні отримати, щоб реалізувати й відкрити навесні, не пізніше лютого. Ще йдуть прорахунки, бо різні є атракціоні: італійські, й компанія постачає китайські атракціони. Ця компанія постачала на парк Горького, на інші парки і в Києві ставили ці атракціони», – розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

  Щодо вартості реконструкції паркової зони говорити поки зарано, а ось вісім атракціонів можуть обійтися у 15-17 мільйонів гривень.

  «Ми пропрацьовуємо варіанти взяти це обладнання в лізинг, щоб розбити на декілька років. Другий варіант – Ігор Герасименко (нардеп, – ред.) також переймається цим проєктом і зараз працює, щоб ми, можливо, з держави частину цих коштів отримали», – зазначає міський голова.

  Цього року планують розпочати проєкт з реконструкції паркової зони, а завершити весною 2022 року.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework