За час перебування у "червоній" зоні жителі Житомирщини вдвічі частіше викликали швидку допомогу

За час перебування у "червоній" зоні жителі Житомирщини вдвічі частіше викликали швидку допомогу

  З третього березня, відколи Житомирська область потрапила до "червоної" зони епідбезпеки, жителі області вдвічі частіше викликали швидку допомогу. Нині в деякі дні в обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф реєструють до 700 викликів за добу. Це на 300 більше, ніж до запровадження карантинних обмежень.

  Про це Суспільному розповів медичний директор обласного центру екстреної медичної допомоги Віктор Гриньов. За його словами, буває так, що обслуговування одного виклику значно затягується в часі.

  "Якщо до "червоної" зони у нас було 450 викликів, то зараз в певні дні – понад 650 викликів. Також на роботу швидкої впливає госпіталізація хворих в заклади. В місті Житомирі наша бригада може стояти в загальній черзі на госпіталізацію в лікарню до 3 годин. Після чого автомобіль обов’язково має бути продезінфікований, помитий і просушений. Через це обслуговування виклику, який входить в категорію "до години", затягується до трьох з половиною годин", – каже Гриньов.

  За його словами, за останні 5 діб викликів швидкої поменшало, але ситуація із захворюванням на коронавірус в області знову погіршилася. За добу надійшло майже 150 викликів до хворих на коронавірус.

   Відколи в області діє "червона" зона, бригади швидкої медичної допомоги упродовж робочої зміни виїжджають щогодини, розповів фельдшер обласного центру екстреної медичної допомоги Віталій Костюков.

  "Є такі люди, які приховують причину виклику. Тобто, людина інфікована коронавірусом, але про це не розповідає. Ми приїжджаємо на виклик лише в масках і не одягаємо спеціальний одяг, тому що викликали до хворого, у якого тиск підвищився або з щось із серцем. А насправді людина хворіє на COVID-19. Про це ми дізнаємося вже з бесіди з пацієнтом. Краще було б, щоб люди одразу казали правду про свій стан здоров’я", – говорить медик.

  "Виклики затримують від 2 до 4 годин, – каже диспетчерка Любов Матвійчук. – А ще – погано налагоджена робота з сімейними лікарями. Люди нам дзвонять зранку – це вже робочий день – і кажуть, що сімейний лікар не бере трубку. А в нас, окрім ковіду, є ще й інші виклики: аварії, судоми та багато інших екстрених викликів".

  До хворих з підозрою на коронавірус приїздить швидка, салон якої обтягнутий поліетиленовою плівкою. Плівка захищає обладнання під час обробки машини після того, як вони повернуться на базу. Фельдшери одягають спеціальні костюми і мають із собою повністю укомплектовані спеціальні медичні сумки.

  Упродовж останньої доби до центру екстреної медичної допомоги надійшло 457 викликів. 150 з них стосувалися підозр на коронавірус – 110 людей госпіталізували з COVID-19.

 

Авторка: Ольга Груп-Сікора

Оператор: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework