Житомирські комунальники почнуть латати дороги в місті з середини квітня

Житомирські комунальники почнуть латати дороги в місті з середини квітня

  Житомирські комунальники з середини квітня почнуть латати пошкоджені за зиму дороги.

  Про це журналістам Житомир.info розповів заступник міського голови Олександр Шевчук. Впродовж минулого тижня фахівці КП «Управління автомобільних шляхів» та управління транспорту та зв’язку провели обстеження вулиць і визначили, де ремонтні бригади розпочнуть роботу в першу чергу.

  «На підставі акту весняного обстеження складений перелік першочерговості цих вулиць і вже 12-13 квітня запускається у нас початок сезону. В ці дати ми плануємо запустити наш комунальний асфальтний завод і почати з тих місць, де ситуація найкритичніша. Починати будемо з фрезерування. Це буде не лише на одній вулиці, перелік складено приблизно з 16 вулиць, де є ямковість. Вони будуть першочерговими. І на потім в нас затверджено графік, де буде починатись поточний ремонт від початку і до кінця. Тому вже з 12-13 числа ми побачимо на дорогах міста ремонтні бригади, які будуть ремонтувати пошкоджене покриття», - каже заступник міського голови Олександр Шевчук.

  У першу чергу комунальники зосередять свою увагу на аварійних ямах, які з’явились після зими. А от про повну заміну дорожнього покриття можна говорити лише на тих вулицях, де завершені роботи з ремонту комунікацій «Житомирводоканалу» та «Теплокомуненерго».

  «Вулиця Фещенка-Чопівського, вулиця Домбровського і ще є перелік вулиць, де буде проводитись в цьому році заміна мереж. Тобто, вулиця буде повністю розкопуватись, будуть мінятись мережі, а потім закопуватись. Аварійні ями ми, звичайно, пройдемо, глибоких ям не буде. Але поточний ремонт з фрезуванням великими картами точно зараз робити недоцільно. Відповідно до графіків, які нам надали наші комунальні підприємства, вони ці роботи будуть виконувати в 2021 році, в цьому сезоні і, якщо зараз виконати поточний ремонт, то його вже скоро доведеться знову розкопувати. В минулому році приклад - вулиця Святослава Ріхтера. Практично весь рік наше комунальне підприємство працювало, замінило велику кількість мереж і на цей рік у нас вулиця потрапляє на заміну верхнього шару. Тендер вже оголошено, є вже навіть учасники, які вийшли на цей тендер. Тому її доречно перетягнути і вона буде розвантажувати вулицю Велику Бердичівську. Щодо ямковості - то в найближчі тижні комунальне підприємство відпрацює найбільш критичні місця в місті, але поточний ремонт буде робитись на тих вулицях, де мережі в належному стані і найближчі роки не плануватись ремонтів», - розповідає Олександр Шевчук.

  Майже половину робіт по ремонту доріг в 2021 році виконає комунальне підприємство «УАШ», решту виконуватимуть підрядні організації.

  «На цей рік планується 5 вулиць заміни верхнього шару покриття повністю. Ми вже говорили попередньо, що це вулиця Хлібна, декілька кварталів вулиці Покровської, міст на вулиці Жуйка, вулиця Святослава Ріхтера і вулиця Героїв пожежників. Інші вулиці - це поточний ремонт з фрезуванням великими картами, робота на окремих перехрестях, вирівнювання люків і інші роботи. Практично відсотків сорок буде робитись силами комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів», інша частина буде виконуватись організаціями, які пройдуть конкурси», - розповідає заступник мера.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework