Нова допомога за локдаун: соціальна нерівність у громадах Житомирщини

Нова допомога за локдаун: соціальна нерівність у громадах Житомирщини

  Центральна влада вирішила терміново компенсувати збиток, нанесений приватному бізнесу і найманим працівникам обмеженнями "червоної зони".

   Втім, органи місцевого самоврядування просять не перекладати обов’язку доплачувати підприємцям з місцевого бюджету та  забезпечити належну підтримку підприємців та найманих осіб, які понесли збитки у зв’язку із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з державного бюджету.

  «Загальний обсяг підтримки суб’єктів господарювання за рахунок місцевих бюджетів лише у зв’язку із запровадженням податкових пільг з місцевих податків та зборів склав у 2020 році близько 5 млрд гривень, а у 2021 році вже реалізовані заходи звільнили платників єдиного податку від сплати єдиного податку на суму майже 300 млн гривень. Внаслідок цих дій місцеві бюджети несуть надзвичайно великі збитки, які не можуть не відображатися на інших важливих сферах життєдіяльності громад», - йдеться у зверненні Правління АМУ до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України.

  Виплата підприємцям потребуватиме більше 2 млрд гривень додаткових видатків з бюджетів територіальних громад. Щоб здійснити такі доплати потрібно відволікти кошти з бюджетів розвитку, тобто від ремонтів доріг, реновації інфраструктури, відновлення та будівництва шкіл, дитсадків, амбулаторій тощо. Але тоді без зарплати залишаться робітники, які працюють на цих об’єктах.

  Кожна громада має різну фінансову спроможність, відтак, не всі здатні забезпечити такі доплати.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework