Житомирська міськрада збирається виділити 10 млн грн для компенсації підприємцям, які не можуть працювати в «червоній» зоні

Житомирська міськрада збирається виділити 10 млн грн для компенсації підприємцям, які не можуть працювати в «червоній» зоні

  Житомирська міська рада збирається виділити з резервного фонду 10 млн грн для компенсації підприємцям, які не могли працювати через карантинні обмеження «червоної» зони.

   Про це на черговій сесії 25 березня повідомив мер Сергій Сухомлин під час розгляду проєкту рішення про внесення змін та доповнень до Програми соціально-економічного і культурного розвитку на 2021 рік, інформує zhitomir.info.

  «Для підприємців, які знаходяться в «червоній» зоні і не працюють, держава запропонувала виплату 8 тисяч гривень і звернулася до місцевого самоврядування з проханням доповнити цю суму хоча б до середньої заробітної плати. Ми розрахунки ще будемо робити, але департамент фінансів порахував, що приблизна сума може бути до 10 мільйонів гривень для підтримки підприємців по місту Житомиру. Є рекомендація комісії з питань містобудування передбачити цю суму (10 млн грн) в Програмі і при голосування змін до бюджету також закласти ці кошти, знявши їх з резервного фонду», - пояснив мер Сергій Сухомлин.

  Депутати дану рекомендацію підтримали. Також мер повідомив, що рекомендується порядок використання коштів затвердити рішенням виконавчого комітету міської ради за погодженням з бюджетною комісією.

  «Ми розбирали, яка кількість ФОПів отримала компенсацію (під час попереднього локдауну): не всі ФОПи отримали компенсацію від держави, а є такі, які отримали і працювали, бо є різні КВЕДи, а «Дія» приймає реєстрацію по першому КВЕД і підприємцям, в яких перший КВЕД не потрапляє під заборони «червоної» зони, не передбачається компенсація, хоча бізнес у них не працює, зупинений. Тут потрібно розробити порядок, затвердити його на виконкомі і потім вже на депутатських комісіях затвердити цей порядок і цю виплату, щоб ми її зробили дійсно тим, хто потребує», - зауважив Сергій Сухомлин.

  Цю рекомендацію теж підтримали – 33 голоси «за».

  В цілому за проєкт рішення з рекомендаціями погоджувальної ради (виділення 1 млн грн управлінню СБУ в Житомирській області на придбання компютерної та оргтехніки, ремонт службових приміщень; виділення 200 тис. грн управлінню ДСНС у Житомирській області на придбання паливно-мастильних матеріалів, спецодягу, аварійно-рятувального обладнання) проголосували теж 33 депутати, рішення прийняте.

 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework