Під час перевірки в ізоляторах тимчасового тримання та кімнатах для затриманих виявили порушення

Під час перевірки в ізоляторах тимчасового тримання та кімнатах для затриманих виявили порушення

  Житомирська обласна прокуратура, відповідно до наданих повноважень,  продовжує здійснювати нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації.

  Так, у лютому-березні цього року проведено низку перевірок додержання конституційних прав затриманих, ув’язнених та осіб, підданих адмінарешту, в ізоляторах тимчасового тримання та кімнатах для затриманих Головного управління Нацполіції в області, а також при здійсненні конвоювання, охорони затриманих і взятих під варту осіб.

  Про це повідомив начальник відділу обласної прокуратури Артем Івков.

  Прокурор зазначив, що під час перевірок виявлено численні порушення прав такої категорії осіб. Це, зокрема, факти незаконного затримання, відсутності або неналежного складання процесуальних документів про затримання осіб, порушення права на захист, на належне матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення затриманих та ув’язнених.

 За результатами проведення перевірки, з метою усунення виявлених порушень, на адресу керівництва ГУНП в області внесено 14 документів реагування.     

  Начальник відділу уточнив, що протягом минулого та початку цього років із зазначених питань прокурорами внесено понад 90 вказівок. За результатами розгляду зазначених документів  прокурорського реагування виявлені порушення  усунуто, до різних видів дисциплінарної відповідальності притягнуто 22 працівники  органів поліції.

  «За принципової позиції обласної прокуратури минулоріч приведено у відповідність та відновлено діяльність кімнат для затриманих у чотирьох територіальних органах поліції, а саме, у Коростишівському відділі поліції, Андрушівському, Чуднівському та Народицькому відділеннях поліції, діяльність яких тривалий час було призупинено», - додав Артем Івков.                

   Стан додержання конституційних прав затриманих, ув’язнених та осіб, підданих адміністративному арешту, у спеціальних установах та інших відведених для цього приміщеннях перебуває на постійному контролі керівництва обласної прокуратури.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework