​Якщо кількість хворих з COVID-19 не зменшиться, то в лікарнях Житомира через тиждень не буде місць

​Якщо кількість хворих з COVID-19 не зменшиться, то в лікарнях Житомира через тиждень не буде місць

  У житомирських лікарнях в резерві залишилось понад 130 ліжко-місць для госпіталізації хворих на коронавірус. Однак, цих місць може бути недостатньо, якщо кількість хворих з COVID-19 не зменшиться.

 Про це 17 березня перед початком засідання виконавчого комітету міської ради розповіла заступниця міського голови Марія Місюрова, - інформує zhitomir.info.

  «На сьогодні на ранок в лікарні №1 знаходиться 188 пацієнтів, в лікарні №2 – 205, орієнтовно госпіталізація за добу – 37, але декілька днів поспіль у нас було від 40 до 50 госпіталізацій за добу. Зараз вже переважає молодий вік пацієнтів і важкий перебіг захворювання. Дуже багато звернень до сімейних лікарів. Якщо зазвичай було 150-200 заборів ПЛР, то за вчора було 450. Але по даним на сьогодні по місту Житомиру зафіксовано ще плюс 205 за добу і завтра ми теж можемо очікувати збільшення цих показників. Поки що резерв у нас є в лікарнях, але ситуація напружена. Кожен день виписуються хворі, але є більше 130 ліжко-місць в резерві», – зазначила Марія Місюрова.

 

  Мер Сергій Сухомлин додав, що фактично, якщо ситуація не зміниться, резерву вистачить на тиждень. Тому в міськраді планують залучати обласну лікарню.

  «Будемо звертатися до департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, щоб включали у маршрут обласну клінічну лікарню. Ми зараз приймаємо хворих з хірургічною паталогією в лікарні №1, практично через день ургентуємо, два тижні тому ми приймали пацієнтів Новоград-Волинська», – додала Місюрова.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework