На Житомирщині майже 5 мільйонів гривень виділили з бюджету громади на будівництво пандусів

На Житомирщині майже 5 мільйонів гривень виділили з бюджету громади на будівництво пандусів

  Майже 5 мільйонів гривень виділили з бюджету Радомишльської міської громади на будівництво пандусів у місцевій лікарні та центрі первинної медико-санітарної допомоги.

   Про це кореспондентам Суспільного розповів голова Радомишльської громади Володимир Тетерський. За його словами, вже розроблені проєкти та експертні висновки щодо будівництва пандусів у закладах охорони здоров'я. Керівник громади каже, що до першого квітня у лікарні збудують один і в первинній ланці 8 пандусів.

На Житомирщині майже 5 мільйонів гривень виділили з бюджету громади на будівництво пандусів
 

  "Перед початком робіт виготовили проєктно-кошторисну документацію, вже зробили роботи зовні, завершуються внутрішні роботи з облаштування пандусів в медичних закладах, – каже Володимир Тетерський. – Всі необхідні документи направили до Національної служби здоров'я для того, щоб підписати договір на фінансування з першого квітня".

 
  "Пандуси – це доступність до отримання послуг для всіх категорій населення", – говорить жителька Радомишля Тамара Миколайчук. За її словами, відсутність пандусів – головна проблема міста, яка не вирішується роками:

  "Стільки людей у Радомишлі на візках, які хочуть скористатися медичними послугами і не мають можливості. Деякі люди самі живуть і навіть немає кому їх підвезти. У світі всюди є пандуси, а у нас немає. Це ж не такі великі гроші. Нещодавно я вперше побачила, що один пандус поставили у новій аптеці. Це необхідність величезна."

На Житомирщині майже 5 мільйонів гривень виділили з бюджету громади на будівництво пандусів
 

  3 роки займаються питаннями доступності маломобільних груп населення у Радомишльській лікарні. "Власних грошей на будівництво пандусу за всіма нормами у лікарні немає", – розповідає директорка лікарні Наталія Вітінська. Посадовиця говорить, що без облаштування пандусів Національна служба здоров'я відмовляється фінансувати медичний заклад.

 
 

  "Робили пандуси у вигляді швелерів, щоб людина могла на візку піднятися на другий поверх, робили поручні, встановлювали кнопки виклику, але зробити пандуси відповідно до будівельних норм не було можливості, – каже Наталія Вітінська. – З серпня почали цим займатися: виділили кошти на проєктно-кошторисну документацію, зробили її та експертну оцінку. Зараз доступ до приміщення лікарні є, але ми виправляємо деякі недоліки і займаємося внутрішнім облаштуванням доступу для людей з обмеженими можливостями. До 1 квітня все доробимо. Кошти на пандус нам виділили з місцевого бюджету, сума складає 750 тисяч гривень".

 

Автор : Володимир Шолдрук

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 17/03/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework