Житомирянка стверджує, що її батько підхопив коронавірус під час лікування в обласній лікарні, адміністрація звинувачення відкидає

Житомирянка стверджує, що її батько підхопив коронавірус під час лікування в обласній лікарні, адміністрація звинувачення відкидає

  До редакції Житомир.info звернулась житомирянка Катерина, яка стверджує, що її батько після важкої операції, перебуваючи в обласні лікарні, заразився коронавірусом. Дівчина розповідає: батька перевели в реанімаційне відділення, де в одній палаті з ним лежала жінка з підозрою на коронавірус.

   Родина пацієнта звинувачує адміністрацію лікарні у недбалості.

  «27 січня ми звернулися в лікарню. Нам було поставлено діагноз «панкреатит» і згодом почалися оперативні втручання. Було зроблено за 43 доби п'ять операцій. Після останньої операції, яка була 2 березня, ми потрапили в опікове відділення, в їхню реанімацію, тому що в інших реанімаціях не біло місць, тому нас направили туди. Через три доби перебування в тій реанімації ми випадково дізналися, що наш батько був контактний, нам так сказали. Проблема полягає у тому, що лікар головний, коли ми звернулися сказав, що все було зроблено за протокол. Але коли ми питали у лікаря, який нас приймав у реанімації опіковій, він сказав, що категорично проти, щоб його сюди клали. Чому? Тому що в тій палаті, в якій було єдине реанімаційне місце, лежала жінка, контактна на ковід, вже з симптомами та з підозрою, що ковід є, але на той момент ніхто не діагностував. Чому не зробили їй тест, вже не наша компетенція. Тобто в той самий день, коли нас поклали в палату, звідти забрали людину в ковідне відділення, а жінка, яка перебувала з ним в одній палаті, там лишилася вже з симптомами, а нас поклали до неї. На третю добу їй зробили тест, в неї був позитивний. Її перевели в ковідне відділення, нас лишали пізніше і нам хотіли робили тест тільки у вівторок. Після наших звернень нам зробили тест одразу і через три години ми вже знали, що він позитивний, і перевели в ковідне відділення, і зараз ми перебуваємо там. Зараз стан дуже важкий. Важкий не з ковідної сторони, а з хірургічної. Дякувати нашому лікарю, він ходить щодня на перев'язки, але щойно ми дізналися, що є якісь погіршення, стан важкий», – розповідає донька пацієнта Катерина Гарбузюк.

 

  Натомість адміністрація обласної лікарні усі звинувачення відкидає.

  Головний лікар Богдан Леськів повідомив журналістам, що сьогодні усі пацієнти, які не хворіють на ковід, перебувають в одному реанімаційному відділенні. Однак там на той момент хворих на ковід не було.

  «На момент переведення пацієнта в тому реанімаційному відділенні пацієнтів з ковідом не було. Ми моніторимо стан наших пацієнтів, в тому числі якщо у них виникають певні симптоми, й проводимо відповідне ПЛР-дослідження, у нас ця можливість є. На момент переведення пацієнтів з ковід не було. Так, дійсно, через певний час ми виявили одну з пацієнток, що у неї позитивний ПЛР-тест. Я не готовий сказати, котра це була пацієнтка, бо я в цей час перебував на лікарняному і не готовий вам точно сказати. Він перебував в цьому відділенні тільки півтори доби. Тобто згідно з перебігом захворювання перебуваючи півтори доби людина не може виділяти вірус», – коментує генеральний директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

  Головний лікар зазначає: як чоловік заразився – поки невідомо.

  «Не готовий вам сказати, вам зараз ніхто про це не скаже. Джерел може бути дуже багато, зокрема, родичі пацієнта», – каже Богдан Леськів.

  На запитання, чи працювали з пацієнтом медики, які хворі на коронавірус, головний лікар відповів, що серед медперсоналу дійсно нерідко виявляють COVID-19, однак працівники застосовують засоби індивідуального захисту, а це мінімізує зараження.

  «Якщо не щотижня, то кожні два тижні хворіють наші медики, тому виявляти, що хтось там десь якимось чином – неможливо. Друге, якщо і пацієнт, і медичний працівник дотримується відповідних засобів захисту, мається на увазі носить маску, обробляє руки, то ймовірність зараження зводиться до нуля. Наші працівники, як правило, застосовують засоби індивідуального захисту при роботі з пацієнтами й при спілкуванні один з одним, тому ймовірність їхнього зараження на території лікарні мінімальна», – запевняє генеральний директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

  У лікарні проведуть епідеміологічне розслідування, щоби дізнатися, як чоловік підхопив коронавірус. Результати мають надіслати й родині чоловіка, у якого діагностували COVID-19.

  «У нас в лікарні є епідеміолог, у нас працює інфекціоніст і з залученням заступників головного лікаря, будь-який випадок, зокрема, і цей проводиться таке дослідження», – додає генеральний директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework