Житомирський університет поділився досвідом вирощування салатів в теплицях

Житомирський університет поділився досвідом вирощування салатів в теплицях

  У теплицях Поліського національного університету (раніше Житомирський агроекологічний), вирощують салати й пряні трави, що мають неабиякий попит у покупців. Про це розповіла фахівець кафедри технології зберігання та переробки продукції рослинництва агрономічного факультету цього вишу Анна Тютюнник.

   Про це пише Голос України.

  «Нині в теплиці вирощуємо шість видів салатів — дуболисті зелений та червоний, маслянисті теж зелений і червоний, американський коричневий салат, є дуже гарні кучеряві сорти Кармесі. Також реалізуємо чотири види пряних трав: руколу, цибулю шніт, коріандр і петрушку. Ще підростає й базилік», — розповідає Анна Тютюнник.

  Роботу теплиці забезпечує автоматизована система, що дає змогу керувати більшістю процесів з мобільного телефону. Усі культури вирощують органічним способом. Університет використовує якісне насіння провідних селекційних компаній, схожість якого сягає 95-98%.

  За словами пані Тютюнник, рослини продають у торф’яних стаканчиках вартістю 18 грн за кущ. Такий салат або пряну рослину можна поставити вдома у воду і споживати у свіжому вигляді.

  Висіяні в кінці жовтня рослини зростатимуть до закінчення весни. Далі теплицю продезінфікують та законсервують на літні місяці.

  За інформацією прес-служби вишу, теплиця Поліського національного університету площею 400 кв. м. поділена на дві частини. В одній вирощують салати і пряні трави, а в іншій — розсаду овочів. Наприкінці лютого там висіють перець та баклажани, які довго сходять, а згодом — помідори, огірки, кавуни, дині, кабачки та інші культури. Розсаду також продаватимуть.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework