Житомир відвідала делегація з Великої Британії

Житомир відвідала делегація з Великої Британії

  2 березня, делегація на чолі з Повноважним Послом Великої Британії в Україні – Меліндою Сімонз, відвідала місто Житомир. У рамках візиту відбулася робоча зустріч за участю керівництва міста, а також представників виконавчих органів, комунальних підприємств Житомирської міської ради.

  Міський голова Сергій Сухомлин наголосив на важливості реформи децентралізації, завдяки якій для громад відкрилися нові можливості. "Децентралізація  це можливість громади самій обирати політику енергозбереження та виступити ініціатором проєктів. У червні 2018 року нами було підписало меморандум про співробітництво з міжнародною неурядовою організації «350.org», згідно з яким Житомир став першим містом у Східній Європі, що заявило про перехід на відновлювані джерела енергії до 2050 року. А у вересні цього ж року я представляв місто на кліматичному саміті у Сан-Франциско та мав можливість на глобальному рівні заявити про плани міста», – сказав Сергій Сухомлин

  Також міський голова зазначив, що місто Житомир у 2012 році приєдналося до міжнародної ініціативи «Угода мерів-Схід» та взяло на себе зобов’язання зменшити викиди вуглекислого газу (СО2на 20% до 2020 року. На виконання цих зобов’язань виконавчими органами міської ради План дій зі сталого енергетичного розвитку міста Житомира на 2015-2024 роки, який  у 2015 році затверджено рішенням Житомирської міської ради.

  Наступним стратегічним етапом стала розробка та затвердження комплексної міської цільової програми «Муніципальний енергетичний план території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки» (за сприяння Державного секретаріату з економічних питань Швейцарської  Конфедерації). За результатами міжнародного аудиту Житомир став другим містом в Україні, яке отримало срібну нагороду «Європейська Енергетична Відзнака», – зауважив Сергій Сухомлин.

  Делегації представили результати завершених проєктів, зазначивши, що вже  26 об'єктів соціальної сфери було термодернізовано в ході реалізації енергоефективних проєктів протягом семи останніх років. Особливу увагу присутні приділили питанням модернізації комунальних підприємств «Житомиртеплокомуненерго» та «Житомирводоканал» міської ради.

  «Наразі в Житомирі будується ТЕЦ на альтернативному паливі, що реалізуватися за підтримки уряду Швейцарії та міста. В планах запустити її в поточному році.

  Також за підтримки Світового банку ми реалізовуємо проєкт з модернізації водоканалу міста. Тривають будівельні роботи з реконструкції насосних станцій водопроводу та водоочисної станції, реконструкції каналізаційних очисних споруд та реконструкції водопровідних мереж», – повідомив міський голова.

  «Енергоефективність – ключові питання для Великої Британії. Як відомо, у нас буде проходити конференція COP26, тому тема дуже актуальна для нас і ми хочемо широко розкрити дане питання і проаналізувати перспективи. Ми зацікавленні в розвитку інвестицій у сфері відновлюваної енергетики», – зауважила Мелінда Сімонз, Повноважний Посол Великої Британії в Україні.

  У ході зустрічі гості відвідали котельню РК-10 (провулок 1-й Винокурний, 36 а), де реалізовується проєкт з побудови ТЕЦ відновлюваних джерел енергії (біопаливі) та вироблятиме теплову і електричну енергію. 

  Під час зустрічі також обговорили майбутні перспективи співпраці не тільки в енергоефективних проєктах, а й в економічній та соціальній сферах.

Пресслужба міської ради

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework