Вбивство на Бердичівщині: Обвинувачений у вбивстві на Бердичівщині скаржиться на побічну дію ліків

Вбивство на Бердичівщині: Обвинувачений у вбивстві на Бердичівщині скаржиться на побічну дію ліків

  У справі про умисне вбивство жителя с. Іванківці, яке трапилось у серпні 2019-го року і скоєння якого інкримінують 40-річному бердичівлянину, нещодавно допитали потерпілого та одного зі свідків.

  Про це повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

  Зі слів старшого брата убитого чоловіка, мешкав той у їхньому батьківському будинку сам, постійної роботи не мав і підробляв у селі, як-то кажуть, за пляшку. Коли був напідпитку, поводився спокійно та ні з ким не конфліктував. Востаннє потерпілий бачив брата десь за тиждень до подій: він не скаржився ні кого та ні на що. Дізнавшись про братову смерть, прибув на місце події, де вже працювали правоохоронці. Тіло виявили на обійсті сусідки, з якою він жив «хата в хату», між якими не було паркану. Потерпілий висловив переконання, що туди брата заволік обвинувачений, бо капці убитого валялись у різних місцях: один - у нього на подвір’ї, інший – на сусідчиному. Крові потерпілий ніде не помітив, сказав, що братова голова та груди були синіми.

  За версією досудового слідства, обвинувачений, котрий на той час жив у Іванківцях, поконфліктував за місцем свого проживання з односельцем та побив його. Смерть чоловіка настала від травми із залученням декількох ділянок тіла, яка супроводжувалася крововиливом у головний мозок, що викликало травматичний шок. Дії обвинуваченого кваліфікували як умисне вбивство (частина 1 статті 115 КК України), однак на попередньому судовому засіданні він наголосив, що наміру заподіяти односельцю смерть у нього не було і що він дійсно бив того у груди. А після допиту потерпілого підсудний вказав, що «усю зиму годував його брата, бо в того дома навіть чаю не було на чому нагріти».

  Серед свідків, що їх нещодавно викликали до суду, була сестра обвинуваченого, яка скористалася своїм правом не давати жодних свідчень щодо свого родича. Іншим свідком була мешканка с. Іванківці, котра живе через дорогу від будинку, де знайшли труп, і де тоді жив обвинувачений. Розповіла, що напередодні ввечері чула звідти шум, схожий на стукіт дверима, і крик обвинуваченого, який просив викликати поліцію. Причину того прохання жінка не пригадала. Також зазначила, що правоохоронці приходили до неї двічі: того ж вечора, аби спитати, що трапилось, і наступного ранку – цікавились, чи відомо їй щось про смерть сусіда. А вона про те нічого не знає, бо тієї ночі «нічого не чула й не бачила», сказала свідок.

  Перед відкладенням слухання до наступної дати (це 01 квітня 2021 року) суд розглянув клопотання обвинуваченого, два з яких стосувалися витребовування інформації про наявність у нього пенсії з інвалідності та результатів нещодавнього імунологічного аналізу крові. У третьому зверненні чоловік попросив суд призначити перевірку стану його здоров’я. За словами обвинуваченого, він має небезпечне для життя інфекційне захворювання, а нові ліки, приписані йому у СІЗО, викликають чимало побічних ефектів. Заслухавши думки сторін, суд задовольнив усі три клопотання, адже отримані дані можуть мати важливе значення для розгляду справи у подальшому. Як уже повідомлялось, раніше чоловік поскаржився на психічні розлади і заявив про проведення психіатричної експертизи. За її висновком, із психікою в обвинуваченого усе гаразд.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework