У лісах Житомирщини запровадять триступеневе відеоспостереження

У лісах Житомирщини запровадять триступеневе відеоспостереження

  Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства впроваджує триступеневий рівень відеонагляду за лісовими масивами.

   Про це Суспільному розповіла спеціалістка зі зв'язків з громадськістю Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Горай. За її словами, нині в лісах області вже встановили понад 5 десятків камер відеоспостереження. Тепер їх об'єднають в єдину систему:

  "Відтак всі ліси області будуть під потрійним наглядом. В кожному лісництві черговий через монітор бачитиме всю територію лісництва, і на центральному пульті лісгоспу ще один оператор моніторитиме всі ліси лісгоспу. Якщо якесь загоряння пропустить один – то обов'язково побачить інший. Оператор на рівні управління – бачитиме усі ліси області".

  Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк зазначив, що завдяки спеціальному обладнанню, відеоспостереження за лісами можна буде вести в будь-якому місці, чи з мобільного телефону, чи з іншого пристрою, аби лише була можливість підключитися до мережі Інтернет:

  "Інформація про появу загорянь, координати пожежі та найкоротший маршрут руху пожежної техніки, сил і засобів передаватиметься в черговий диспетчерський пункт та на мобільні телефони інженерно-технічним працівникам підприємств і управління".

  У мобільних пристроях буде доступною й інтерактивна карта пожежних водойм.

  "Таке нововведення – це перехід на якісно новий рівень організації протипожежних заходів в держлісгоспах області," – додав Віктор Сахнюк.

  До початку пожежонебезпечного періоду лісівники провели обслуговування та ремонти усієї протипожежної техніки. Крім того, увесь лісовозний транспорт, котрий з різних причин не використовується за призначенням, спеціалісти підприємств переобладнали під автомобілі для підвезення води на пожежі.

  Таким чином, 70 пожежних автомобілів, 111 пожежних модулів, 159 тракторів з ґрунтообробним обладнанням, півтори тисячі ранцевих оприскувачів, 229 мотопомп – таку техніку та обладнання мають лісівники області, аби протистояти вогню.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework