У Потіївській громаді створили ЦНАП і формують штат працівників

У Потіївській громаді створили ЦНАП і формують штат працівників

  Центр надання адміністративних послуг створили у селі Потіївка. Про це сьогодні повідомила Марина Плечко, Потіївський сільський голова під час онлайн консультації «Створення центру надання адміністративних послуг в Потіївській громаді ОНЛАЙН» фахівців Житомирського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

   «Ми розпочали зі створення структурного підрозділу ЦНАП, і сьогодні вже шукаємо адміністраторів, які будуть надавати адмінпослуги. Далі ми працюємо над створенням повноцінного Центру надання адмінпослуг в окремому приміщенні із максимальною повнотою надання послуг громадянам. Це довгий шлях, але ми його пройдемо», - наголосила Марина Плечко, голова Потіївської сільської ради.

  На сьогодні понад 3,5 тисячі мешканців громади отримують частину адмінпослуг в сусідніх громадах, зокрема у Радомишльській та Малинській громадах. Саме тому, в ЦНАПі найближчим часом розпочнуть роботу державні реєстратори, і тоді не потрібно буде їхати до сусідів.

  «Перший крок ви зробили – ЦНАП вже юридично існує, далі необхідно підбирати кадри та формувати матеріально-технічну базу. Також, варто посилити роботу з фахівцями сільської ради та старост, які теж мають бути дотичні до процесу надання адмінпослуг», - наголосив Валерій Мікуліч, радник з питань місцевого самоврядування та децентралізації Житомирського регіонального офісу Програми.

  Також, під час консультації фахівці сільської ради та експерти Програми «U-LEAD з Європою» розглянули такі теми:

  • визначення повноважень та обов’язків органів місцевого самоврядування у сфері надання адміністративних послуг;
  • організація обслуговування населення у старостинських округах у сфері адміністративних послуг;
  • критерії якості надання адміністративних послуг та поняття належного сервісу;
  • організація роботи персоналу ЦНАП;
  • особливості розробки положення про ЦНАП та його регламенту;

  Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework