На Житомирщині перекривали міжнародну трасу Київ-Чоп – люди вимагають ремонту об'їзної дороги

На Житомирщині перекривали міжнародну трасу Київ-Чоп – люди вимагають ремонту об'їзної дороги

  23 лютого о 13 годині 20 жителів Новоград-Волинського району перекривали міжнародну трасу Київ – Чоп поблизу села Чижівка. Люди вимагали ремонту об'їзної дороги, якою користуються через ремонт мосту.

   Кореспондентам Суспільного учасник акції Олег розповів, що ремонтувати міст почали в липні минулого року:

  "Ремонтували, поставили знак. А потім неочікувано дорогу перекрили і пустили транспорт цією стороною. В жовтні-листопаді почались дощі, і утворились ями. Їхати цією дорогою неможливо, бо машину розбиває. Після таких поїздок мусиш їхати в СТО і платити, а потім знову цією ж дорогою".

  Олег каже, що перед тим, як ремонтувати міст, мали б зробити об'їзну дорогу:

  "Через Пулини здорова людина не поїде, бо доведеться долати 120 зайвих кілометрів. Відповідно їдуть об'їзною. Був ще варіант, коли зробили об'їзд знизу, там для цього поклали плити. Але потім сказали, що там небезпечно. Ми звертались до голови ОТГ, приїжджав голова облради, був народний депутат Дмитро Костюк. Всі тут були, всі кажуть, що вони щось роблять, але це вже триває 7 місяців".

   Інший учасник акції Олександр Сачук теж вважає, що перед ремонтом мосту повинні були спочатку відремонтувати об'їзну дорогу:

  "Я не знаю, хто зробив цей об'їзд, і хто ці документи підписав. В нас об'їзд знаходиться в Пулинах, але люди поїхали цією дорогою. Там стоїть знак, який показує, що проїзд транзитного транспорту заборонений. Але всі фури проїжджають, хоча дороги там немає. Вулиці Шевченка в селі Чижівка також немає".

   Голова Новоград-Волинської райдержадміністрації В'ячеслав Авраменко розповів, що проєкт розрахований до кінця 2021 року. За його словами, підрядник обіцяє, що роботи завершать раніше від тих термінів, які задекларовані. В'ячеслав Авраменко також додав, що там планують організувати на постійній основі патруль, який буде обмежувати рух великогабаритного транспорту:

  "Зараз тут взагалі нічого не можна буде зробити з цією об'їзною дорогою, бо погодні умови не дозволяють. В подальшому спільними зусиллями ми могли б її трохи відремонтувати, допоки міст здадуть в експлуатацію".

 Представниця Служби автомобільних доріг в області Світлана Чернях-Кондрацька розповіла, що нині об'єкт готують до продовження капітального ремонту – розчищається сніг. За її словами, фінансування є також у повному обсязі.

  Речниця Нацполіції в області Алла Ващенко зазначила, що під час перекриття дороги на місці події працювали близько 20 правоохоронців. За її словами, порушень правопорядку не зафіксували. Рух міжнародною трасою відновили о 13.50.

 

Авторка: Аліна Домбровська

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework