Житомиряни, яких затримали на акції «Волю Стерненку», планують подавати заяву про надмірне застосування сили правоохоронцями

Житомиряни, яких затримали на акції «Волю Стерненку», планують подавати заяву про надмірне застосування сили правоохоронцями

  Двоє житомирян, яких затримали 23 лютого на майдані Корольова під час мирної акції протесту на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка, планують звертатись із заявою про надмірне застосування сили з боку правоохоронців.

 Про це у телефонному коментарі розповів Валерій Арушанян. Чоловік каже, що на його думку застосування сили з боку поліції було необґрунтованим, а самих правоохоронців було чи не більше, ніж протестувальників на майдані Корольова, - йдеться у матеріалі zhitomir.info. 

  «Тілесних ушкоджень у мене немає і, наскільки я знаю, в Сергія теж. Вони били, звичайно. Мене не так сильно, як Сергія. Коли він сперечався, то вони давали там стусани. Чи є там ушкодження? Навряд. Ми хлопці дорослі і я думаю, що тут немає про що говорити. Йдеться просто про надмірне застосування сили під час мирної акції протесту. Надмірне і необґрунтоване використання спецпідрозділу під час мирної акції протесту. Я був в 17:45 на місці, за 15 хвилин до початку акції. І ці машини, які потім нас відвозили, машини спецназу, я їх вже бачив. Цей спецпідрозділ національної поліції вже був на місці за 15 хвилин до того. Тобто, вони вже заздалегідь знали, що будуть використовувати спецпідрозділ. Інакше вони б не приїхали. Я не думаю, що вони там були для того, щоб підсилити, чи там недостатньо було людей, там була достатня кількість поліціантів: і патрульної поліції, і поліції громадського порядку, чи як вона там зараз називається. Цього було достатньо і їх було, як мінімум, не менше ніж протестувальників, а то й більше. Я думаю, що під кінець їх зібралось вдвічі більше, ніж самих протестувальників. Тобто, вони скоріш за все готувались до використання сили, або до зриву акції протесту», - розповідає житомирянин Валерій Арушанян.

  Впродовж дня обидва чоловіки планують подати заяву на неправомірні, на їх думку, дії правоохоронців.

  «Сподіваюсь, що сьогодні встигнемо це зробити. Це потрібно зробити юридично правильно. Нам обіцяли допомогти юристи, щоб ми оформили все правильно в рамках закону. На незаконні дії правоохоронців під час мирної акції протесту», - каже Валерій Арушанян.

  Громадські активісти анонсують проведення ще однієї акції протесту ввечері 24 лютого на майдані Корольова у Житомирі. Початок о 18:30.

  Нагадаємо, близько 18.00 23 лютого житомиряни зібралися на майдані Корольова на акцію «Волю Стерненку», аби висловити підтримку громадському активісту, якому в цей день Приморський суд в Одесі виніс вирок – 7 років ув’язнення. Ще до початку акції поліція затримала двох активістів, які нібито намагались запалити шини.

Відео Суспільного

  Після акції на майдані Корольова, частина учасників попрямувала до Житомирського відділу поліції на Лесі Українки, де на затриманих активістів склали адмінпротоколи про злісну непокору працівникам поліції.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework