У Новограді-Волинському рівненчанин намагався продати пістолет Макарова за 26,5 тис. грн

У Новограді-Волинському рівненчанин намагався продати пістолет Макарова за 26,5 тис. грн

  За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури у кримінальному провадженні викрито факт незаконного збуту вогнепальної зброї та боєприпасів до неї.

   Так, 17 лютого 2021 року, увечері, близько 20.00 год, у місті Новоград-Волинському правоохоронцями затримано жителя Рівненської області під час збуту житомирянину пістолета Макарова калібру 9 мм та шести набоїв до нього.

  Після одержання грошових коштів на суму 26,5 тис. грн за незаконний   продаж зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України, гроші, пістолет та набої вилучено.

  За попередніми даними слідства, 31-річний житель сусідньої області незаконно придбав та зберігав при собі вогнепальну зброю і бойові припаси до неї, які перевіз на Житомирщину з метою збуту.

  Задокументовано протиправну діяльність у сфері незаконного обігу зброї та бойових припасів, за процесуального керівництва обласної прокуратури,  слідчими СУ ГУНП в області за оперативного супроводу УСБУ в області.

  Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

  Досудове розслідування проводиться за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

  Санкція зазначеної статті передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework