«Житомиргаз» зафіксував виток газу в дев’ятиповерхівці та перекрив подачу: відремонтувати не може, бо ОСББ не підписує договір

«Житомиргаз» зафіксував виток газу в дев’ятиповерхівці та перекрив подачу: відремонтувати не може, бо ОСББ не підписує договір

  Майже чотири десятки квартир на вулиці Бориса Тена в Житомирі ось уже 5 днів без газопостачання. Подачу блакитного палива перекрили працівники АТ «Житомиргаз» у зв’язку з витоком газу.

   Втім, за ремонт пристрою, який вийшов з ладу, оператор газорозподільної системи не береться, оскільки ОСББ не заключило з ним договір. З проблемою мешканці зверталися, власне, до «Житомиргазу», а також у міську раду. Однак станом на ранок 8 лютого газопостачання не відновлене.

  Про ситуацію Житомир.info розповів мешканець будинку на Бориса Тена, 100.

  «Я мешканець будинку на Бориса Тена, 100. В одному з під’їздів у нашому будинку, а це 36 квартир, протягом 5 днів немає газопостачання. У будинку проживають пенсіонери, маленькі діти. Газопостачання не відновлюється з тієї причини, що є витік газу, саме так зазначають у «Житомиргаз». Ми телефонували у різні інстанції, зокрема і в міськраду. Нам пояснили, що «Житомиргаз» вимагає від ОСББ заключити з ними договір на обслуговування. При цьому ми повинні заплатити на рік наперед за це обслуговування. Мені у міськраді сказали, що це непоодинокі випадки. І ніхто ніяк вплинути не може на цю організацію, зазначають, що вона приватна. Наголошу, що поломка виникла не всередині будинку, а на зовнішніх мережах, а саме на трубі, яка підходить до під’їзду. Ми просили працівників «Житомиргазу» усунути неполадки, адже люди сплачують і за газ, і за його транспортування. Але нам відповіли, що це не їхні обов’язки. Тому просто перекрили», – нарікає чоловік.

  У пресслужбі АТ «Житомиргаз» в коментарі Житомир.info пояснили, що аварійна бригада була змушена перекрити газопостачання до під’їзду, адже там склалася небезпечна ситуація – вийшов з ладу пристрій подачі природного палива на весь під’їзд. Самі мешканці відчули запах газу та викликали аварійно-диспетчерську службу. Однак окрім як перекрити газ, працівники нічим зарадити не можуть, оскільки ОСББ не уклала з підприємством договір на обслуговування.

  «Щодо ситуації за адресою Бориса Тена, 100: у четвер, 4 лютого, на аварійно-диспетчерську службу надійшло повідомлення про те, що люди відчули запах газу. По приїзду аварійно-диспетчерської служби було виявлено поламку вимикаючого пристрою на під’їзді. Відповідно до норм, було відключено газопостачання, опломбовано цей поламаний вимикаючий пристрій і повідомлено про це балансоутримувача. Оскільки вимикаючий пристрій належить балансоутримувачу, у цьому випадку ОСББ, то відновити газопостачання можна лише за умови його заміни або ремонту. Зважаючи на те, що немає договірних відносин ОСББ з АТ «Житомиргаз», ми не можемо надати їм послуги, адже це має бути передбачено договором. Існує ще одне рішення: ремонт може провести інша компанія, яка має ліцензію на такі види робіт. Після виконання ремонтних робіт та надання АТ «Житомиргаз» відповідних актів, які б свідчили про те, що вимикаючий пристрій замінено і він безпечний, ми відновимо газопостачання», – пояснили в АТ «Житомиргаз».

  Отже, скільки часу мешканці будинку лишатимуться без газопостачання, наразі невідомо.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework