Влада Житомира готується до оголошення тендеру на реконструкцію аеропорту

Влада Житомира готується до оголошення тендеру на реконструкцію аеропорту

  Упродовж двох-трьох тижнів має бути оголошений міжнародний тендер на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту «Житомир».

   Про це 3 лютого у коментарі Житомир.info повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

  «У нас в суботу (30 січня, – ред.) була велика нарада з київськими представниками, які займаються проєктуванням аеропорту. Протягом приблизно двох тижнів-20 днів ми вже будемо оголошувати міжнародний тендер на реконструкцію злітно-посадкової смуги», – розповів Сергій Сухомлин.

  Кошти на реконструкцію мають бути виділені з державного бюджету, проте на умовах співфінансування.

  «Це допомога бюджету. Я тут вдячний офісу президента за підтримку. Вони виконують обіцянки. Я поки що бачу, що вони виконують те, що обіцяли в минулому році. Якщо це буде, як планується, по програмі соцекномрозвитку, то, згідно з цією програмою, потрібно 10% закласти у міському бюджеті. Це приблизно до 30 млн грн. Думаю, що це один з пріоритетів для міста Житомира, і я думаю, знайдемо ці кошти», – зауважив мер.

  Сергій Сухомлин також окреслив, які вигоди отримає місто від запуску аеропорту.

  «Аеропорти дають шалений розвиток містам. На прикладі Львова, хоча, так, це все ж туристичне місто, але близько 2 мільйонів пасажирів вони вже перевозили у доковідний рік, це величезні кошти. Більш того, місто вже буде володіти злітно-посадковою смугою і передавати її в концесію експлуатантам, і за це підуть платежі місту. Додатково отримає кошти міський бюджет, і ці кошти повернуться», – пояснив мер.

  Щодо строків реалізації проєкту міський голова говорив обережно та не брався їх прогнозувати.

  «Я відповідаю тільки за свої дії. На сесії у грудні ми проголосували в програмі щодо коштів, для того, аби ми мали право оголосити тендер. Ми відпрацювали разом з головою обласної державної адміністрації питання з офісом президента, і ми відпрацювали з проєктантами та з усіма службами. Ми оголошуємо тендер, а вже фінансування нам обіцяли. Подивимось. Я думаю, все буде нормально», – підсумував міський голова.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework