Замерзла навіть вода у туалеті: медики на Житомирщині працюють в нелюдських умовах

Замерзла навіть вода у туалеті: медики на Житомирщині працюють в нелюдських умовах

  У кабінетах амбулаторії селища Висока Піч на Житомирщині температура коливається від нуля до мінус 3 градусів. В таких умовах медикам доводиться працювати та приймати пацієнтів.

   Амбулаторія опинилася без тепла, тому що 31 грудня заклад перейшов у підпорядкування Тетерівської територіальної громади. Про це – читайте у матеріалі журналістів 24 каналу.

  Тож, аби зекономити, там вирішили опалювати медзаклад дровами. Газ вимкнули одразу, а от твердопаливний котел так і не встановили.

  Пацієнти переживають, щоб не захворіти ще більше. У приміщенні вони перебувають у шапці, теплій куртці та рукавичках.

  Це жах просто, тому що прийшов лікуватись, а в результаті не можеш навіть роздягнутись – стоїш в одязі, працівники теж у верхньому одязі. Як лікар може мене так послухати? Це смішно, – розповіла пацієнтка амбулаторії Вікторія Кохановська.

  Почала замерзати вода, пацієнтів консультують за телефоном

  Єдине джерело обігріву медперсоналу – це 2 електрообігрівачі, втім навіть вони не нагрівають повітря тепліше за 5 градусів. Коли ж на вулиці було мінус 15, у туалетах почала замерзати вода, а на полицях – фізрозчин для крапельниць.

  Через такі "спартанські" умови лікарі намагаються не приймати хворих в амбулаторії, кажуть – лікувати пацієнтів вдома тепліше. А у медзакладі вони не можуть ні послухати хворого, ні зробити елементарний укол.

  У туалеті в раковині та в унітазі вода замерзла. У відрі вода теж замерзає. Людей обстежують за телефоном. Часом виїжджаємо на дім, – поділилась медсестра Валентина Романчук.

  Вже в екстрених випадках звертаються до швидкої й вже вони виїжджають. Кажуть, крапельниці, уколи в таких умовах зробити неможливо.

  Яка причина

  В об'єднаній громаді кажуть, селище з амбулаторією прийняли до себе в кінці 2020 року. Тоді медзаклад опалювали природним газом, втім "блакитне" паливо виявилось не по кишені для громади. Отож вирішили встановити твердопаливний котел. От тільки від газу відмовились одразу з 1 січня, а з котлом вийшла затримка.

  За найоптимістичнішими прогнозами тепло в амбулаторії з'явиться не раніше лютого – кілька днів піде на проплату та постачання обладнання, ще тиждень – на встановлення та налаштування техніки.



Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 26/01/2021

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework