Вбивство в Зарічанах: Чоловік, якого виправдав суд першої інстанції, отримав 11 років ув’язнення

Вбивство в Зарічанах: Чоловік, якого виправдав суд першої інстанції, отримав 11 років ув’язнення

  Житомирською обласною прокуратурою обґрунтовано доведено в апеляційному суді вину неодноразово судимої особи у скоєнні тяжкого злочину – умисного вбивства.

   Відтак, 18.01.2021 Вінницьким апеляційним судом скасовано вирок Житомирського районного суду міста Житомира від 03.07.2020, яким особу виправдано за недоведеністю скоєння умисного вбивства (ч.1 ст. 115 КК України).

  Натомість апеляційний суд постановив новий вирок, яким особу визнано винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 115 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 11 років.

  Також задоволено цивільний позов про стягнення на користь потерпілої сторони відшкодування на суму понад 300 тис. грн завданої моральної і матеріальної шкоди. Крім цього, на користь держави з винного  стягнуто майже 65 тис. грн за проведення експертиз.

  Установлено, що умисне вбивство скоєно у березні 2017 року, у селі Зарічани Житомирського району.

  Під час конфлікту між знайомими, що виник на ґрунті неприязних стосунків, 48-річний житель Житомира, неодноразово судимий, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, завдав потерпілому численних ударів сокирою-молотком по голові. Від отриманих ран чоловік помер.

  Не погодившись із виправдувальним вироком суду першої інстанції, прокуратура оскаржила його в апеляційному суді.

 Колегія суддів, взявши до уваги доводи прокурора, визнала їх законними і справедливими та призначила особі запропоноване стороною обвинувачення покарання – 11 років ув’язнення.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework