На Житомирщині амбулаторію відключили від опалення – пацієнтів консультують телефоном

На Житомирщині амбулаторію відключили від опалення – пацієнтів консультують телефоном

  31 грудня у амбулаторії в селі Висока Піч Тетерівської територіальної громади відключили опалення – температура повітря в приміщенні коливається в межах 2-3 градусів тепла.

   Про це Суспільному розповів керівник амбулаторії Василь Чирський. За його словами, амбулаторія опинилася без тепла, тому що 31 грудня заклад перейшов у підпорядкування Тетерівської територіальної громади:

"Ми перейшли до Тетерівської громади і 31 грудня, оскільки ми відійшли від районної лікарні, до нас приїхали і перекрили газ. Капельницю, уколи в таких умовах не зробиш, коли в приміщенні 2-3 градуси. Про те, що тут немає тепла знає керівництво громади. Вони кажуть, що опалювати газом дорого для громади, тому будемо переходити на твердопаливний котел. Пообіцяли нам, що через декілька днів опалення буде і поставлять нам другий котел. Але час іде, опалення немає і котла теж немає. І коли це все з'явиться ніхто теж не знає".

   Голова Тетерівської територіальної громади Валентина Ільницька розповідає, що це питання депутати розглядали на сесії:

  "На сесії ми вирішили поставити твердопаливний котел. Як тільки запрацює казначейство, то ми зможемо перерахувати гроші за котел, який буде поставлений за декілька днів. Назвати конкретну дату я не можу. Можливо, що це буде до першого лютого".

  Амбулаторія у Високій Печі обслуговує 3 тисячі людей. У ній працює 2 сімейні лікарі та 2 медичні сестри. Сімейний лікар Сергій Павловський розповідає, що прийом людей здійснює телефоном:

  "У таких умовах важко вести прийом, доводиться консультувати людей телефоном, бо тут немає можливості через холод. Людину треба оглянути, роздягнути, послухати. Температура в приміщенні дуже низька. Лише у екстрених або крайніх випадках мусимо це робити".

   Молодша медична сестра Валентина Романчук каже, що від низької температури замерзла вода у внутрішньому туалеті, крім того у амбулаторії злили воду з батарей, щоб вода не замерзла:

  "Я приходжу і грію воду, бо не можу нічого помити і нічого зробити, бо холодно. Навіть вода в туалеті, в унітазі і у раковині замерзла. У відрі вода замерзає".

   Жителька Високої Печі Вікторія Кохановська каже, що через відсутність опалення в місцеві жителі не можуть отримати медичні послуги:

  "Це жах. Тому що прийшов лікуватися, але не можеш роздягнутися. Йдеш до лікаря у верхньому одязі, лікар також вдягнутий і працівники тепло вдягнуті. Це не нормально. Як лікар тепер може мене послухати? Це не смішно, це вже горе називається".

 

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Ігор Грач

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework