Пацієнтів Житомирської обллікарні змушують купувати канцтовари. Керівництво запевняє, що про ситуацію не знає

Пацієнтів Житомирської обллікарні змушують купувати канцтовари. Керівництво запевняє, що про ситуацію не знає

  У соцмережах обговорюють ситуацію, яка виникла в Житомирській обласній лікарні: там пацієнтів примушували купувати лампочки, ручки, клей та іншу канцелярію.

  Про ситуацію виданню zhitomir.info розповіла мешканка Черняхівського району, чоловік якої знаходиться на лікуванні в реанімації обласної лікарні, передає zhzh.com.ua. 

  «Чоловік лежить в реанімації з переламаною ногою, йому мають робити операцію. Дали список медикаментів і цей список в якому: зошити, папір А4, файли, ручки, клей, пакети для сміття, крем для рук аж 6 штук. Як це все має йому допомогти? Я геть і не знайшла всього, щоб купити», – каже жінка.

  Журналісти 14 січня звернулися до головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдана Леськіва з проханням прокоментувати ситуацію.

   «Мене це теж цікавить. Я цієї інформації не маю. Мене дивує, що хтось, кудись інформацію скидає. В закладі є посадові особи: це завідувач того відділення, де перебуває пацієнт, це є медичний директор і це є генеральний директор. Тут має бути правильна логіка. Якщо хтось об’єктивно незадоволений наданням медичної допомоги, або отакими речами, про які я до речі перший раз чую, про стрічки там якісь і пакети для сміття, то які проблеми? Приходять до завідувача відділення, до медичного директора, та навіть до генерального директора і питають, що це таке? Звідки воно? Хто дав таке доручення? Хто ці листочки незрозумілі для мене написав? Тоді я дам відповідь. Якщо це відбувається з невідомо якої причини, я навіть не знаю чи воно відповідає дійсності, ці листочки про які ви говорите. Якщо дружина хворого, чоловік якої перебував у відділенні, вважає, що якимось чином були обмежені її права, вона повинна на ім’я генерального директора написати заяву і сказати, що в такому відділенні відбуваються такі речі. І я їй дам відповідь, або це правда і ті люди, які до цього причетні, в такий то спосіб наказані, або що це не підтвердилось, але для цього в мене має бути звернення, це нормальна визначена законом процедура. 

  Віртуально, я можу припустити, що люди бояться, поки родич перебуває в закладі. А коли пацієнта виписали з лікарні, що заважає звернутися громадянину з відповідною заявою, що така ситуація склалася. Я відповідним чином, у спосіб, визначений законодавством, видаю наказ і проводжу службову перевірку. Якщо дійсно, якісь порушення мали місце, то люди повинні бути покарані. Якщо в мене немає цього звернення, в який спосіб я маю покарати винних? Хай звертаються до мене, чи листом-зверненням, чи усний прийом, чи електронною поштою і викладають ті факти, які начебто мали місце, а я тоді дам відповідь мали чи не мали. Іншого варіанту немає. До мене офіційних звернень з приводу того, що в якийсь спосіб було порушено чинне законодавство і якісь листочки хтось роздавав на сьогоднішній день не було», – сказав Богдан Леськів.

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework