За матеріалами контррозвідки СБУ повідомлено про підозру двом бойовикам НЗФ «Сомалі» і «Кольчуга»

За матеріалами контррозвідки СБУ повідомлено про підозру двом бойовикам НЗФ «Сомалі» і «Кольчуга»

  Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБ України в Житомирській області під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

  Контррозвідники Служби безпеки України викрили та задокументували протиправну діяльність двох бойовиків незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».

  Слідчі та оперативники СБУ встановили, що фігуранти в 2014-2015 роках із власної ініціативи приєдналися до військових зведень проросійських терористів, відомих як «Сомалі» і «Кольчуга». Наразі один із бойовиків, колишній український правоохоронець, є заступником начальника штабу так званого «Окремого мотострілецького гвардійського (штурмового) «Іловайського» батальйону». Інший у званні «майора» продовжує службу на посаді начальника підрозділу радіаційного, хімічного й бактеріологічного захисту незаконної «Гвардійської оперативно-тактичної групи «Кольчуга» та публічно агітує за вступ до лав терористичних збройних формувань.

  Слідчі держбезпеки повідомили обом бойовикам про підозру у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 2583 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності незаконного збройного формування) Кримінального кодексу України.

 

Пресгрупа УСБ України в Житомирській області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework