Суд у Житомирі звільнив від кримінальної відповідальності за ДТП патрульного, який на Toyota Prius в’їхав у Sens

Суд у Житомирі звільнив від кримінальної відповідальності за ДТП патрульного, який на Toyota Prius в’їхав у Sens

   Житомирі суд звільнив від кримінальної відповідальності за скоєне ДТП співробітника управління патрульної поліції Житомирської області. Подія мала місце 22 квітня 2019 на перехресті вулиць Івана Мазепи та Бориса Тена в Житомирі.

 Про це йдеться в ухвалі Корольовського райсуду Житомира від 18 грудня 2020, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень, - інформує zhitomir.info.

  В матеріалах суду зазначається, що поліцейський, виконуючи службове завдання і рухаючись на автомобілі марки «Toyota Prius» зі спецсигналами, близько 23.35 22 квітня не пропустив ЗАЗ Daewoo Sens, який їхав головною дорогою.

  «…поліцейський роти № 1 батальйону Управління патрульної поліції в Житомирській області 22 квітня 2019 року близько 23 години 35 хвилин, виконуючи невідкладне службове завдання, керуючи службовим автомобілем марки «Toyota Prius» із увімкненими проблисковими маячками синього та червоного кольорів, із вимкненим спеціальним звуковим сигналом, рухаючись зі швидкістю близько 70 км\год по правій смузі руху вулиці Івана Мазепи, наближаючись до нерегульованого перехрестя нерівнозначних доріг вулиць Бориса Тена та Івана Мазепи у м. Житомирі, порушив вимоги п. п. 2.3б, 3.1, 16.1, 16.3, 16.11 та знаків пріоритету 2.2., 2.4 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №1306 від 10.10.2001 року (в редакції від 03.04.2019), проявивши неуважність, через необережність не забезпечивши безпеки дорожнього руху, проігнорувавши знаки пріоритету, не надав дорогу автомобілю марки «ЗАЗ Daewoo Sens» 2 під керуванням водія ОСОБА_3, який рухався зі швидкістю близько 40 км\год по головній дорозі Бориса Тена у м. Житомирі в напрямку вулиці Князів Острозьких», - йдеться в матеріалах суду.

  В результаті зіткнення двох автомобілів водій Daewoo Sens отримав травми середньої тяжкості.

  Під час розгляду справи в суді потерпілий звернувся з письмовою заявою про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв’язку з примиренням, зазначивши, що шкоду йому відшкодували у повному обсязі.

  З огляду на це суд прийняв рішення про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності та закриття справи у зв’язку з примиренням сторін. Також даною ухвалою суд зняв арешт з трьох автомобілів – учасників даної ДТП.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework