Десятирічна дизайнерка з Житомира шиє одяг, аби допомогти своїй вчительці побороти онкохворобу

Десятирічна дизайнерка з Житомира шиє одяг, аби допомогти своїй вчительці побороти онкохворобу

  Десятирічна дизайнерка з Житомира Агата Плохотишина шиє одяг та іграшки і проводить благодійні розіграші-аукціони в соцмережах, щоб допомогти своїй вчительці побороти онкохворобу.

   Про це Суспільному розповіла мама дівчинки Катерина Плохотишина. Жінка каже, мрія її дитини – стати відомою дизайнеркою і допомагати людям. Зараз Агаті Плохотишиній – 10 років, два з яких дівчина відвідує курси крою та шиття. Мама Агати розповіла, що її донька вже пошила більше 50-ти речей: це одяг для всієї сім'ї, подушки та іграшки. Зараз вона шиє для себе сарафан. Дівчинка каже, щоб виготовити його, треба відвідати 5-6 уроків шиття по 2 години:

  "Треба викроювати тканину, треба прасувати, постійно виміряти: що і скільки, дивитися, щоб не було дірок".

   Викладачка крою і шиття Крістіна Кувшин каже, що Агата ніколи не пропускає заняття:

  "Вона старанно все виконує, і її талант розкривається все більше й більше. Я знаю, що у неї велика мрія, і впевнена, що вона досягне своєї мети".

   Мама Агати розповіла, що, окрім шиття, дівчинка займається вивченням англійської мови:

  "У неї була вчителька Ірина. Вона викладала більше року, та коли ми прийшли на другий семестр, то дізналися, що Ірина захворіла".

   Допомогти колезі вирішили працівники школи англійської мови. Для цього створили соціальний проєкт, в рамках якого продавали речі й виручені гроші віддавали на лікування. Працівниця школи Анна Герун розповіла, що Агата першою долучилася до проєкту допомоги:

  "Вона пошила подушку, і ми її продали. А потім вже Агата з мамою Катериною створили аукціон, який сьогодні успішний, адже доводить, якщо допомога йде від дитини, це залучає більше людей".

  
 

Авторка: Дар'я Самаріна

Камера: Сергій Базилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework