Що буде із врятованим козуленням: Знесилена тварина пішла за людьми до торгового центру. ВІДЕО

Що буде із врятованим козуленням:  Знесилена тварина пішла за людьми до торгового центру. ВІДЕО

  3 січня в районі залізничного вокзалу Житомира перехожі врятували дитинча козулі – тварина була голодна та знесилена і пішла за людьми всередину торгового центру. Нині козуленя знаходиться на перетримці – його хочуть передати до зоопарку, бо в дикій природі воно не виживе.

   Молоду козулю в районі залізничного вокзалу знайшла житомирянка Ірина Анікеєва. Суспільному жінка розповіла, що сталося це 3 січня близько 8 години ранку, коли вона йшла на роботу.

У Житомирі перехожі врятували козуленя – знесилена тварина пішла за людьми до торгового центру

  "Я перейшла залізничні колії, вийшла на дорогу і побачила, що з-за складених рельсів і шпал вигулькнула якась тваринка, попрямувавши мені назустріч, – каже Ірина. – Ми пересіклися з нею на дорозі. Я запитала: "Що ти тут робиш, маля?", поговорила з нею і рушила далі. Оглядаюся, а вона йде за мною. Іде і жалібні такі звуки видає, наче просить забрати її з собою. Так ми разом з нею помалесеньку прийшли сюди, до "Епіцентру". Спочатку підійшли на парковку, а потім – і до службового входу, прямо у приміщення. Вона в нас там трохи походила, і для всіх це було велике диво".

У Житомирі перехожі врятували козуленя – знесилена тварина пішла за людьми до торгового центру

  Працівники закладу почали шукати по телефону зоозахисників, втім, у неділю, вихідний день, ніхто з тих, кому телефонували, не підняв слухавку.

У Житомирі перехожі врятували козуленя – знесилена тварина пішла за людьми до торгового центру

  Тоді керівник служби безпеки зв'язався з Юрієм Нетребенком з Мамрина Коростишівського району – головою мисливсько-рибальського спортклубу, котрий забрав тварину до себе у вольєр.

  "Я є головою мисливсько-рибальського спортивного клубу "Смолівський" з 2003 року, тобто, вже 17 років, – розповідає Юрій. – І ось учора вранці (3 січня – ред.) мені телефонує товариш і каже: "У нас козуля. В "Епіцентрі". Я подумав, що він жартує. Але він скидає фото і запитує: "Юра, що з нею робити?" Я вирішив все ж таки її забрати – хай якийсь період вона у мене побуде, а там, можливо, хтось знайдеться. Може, ми її до зоопарку відправимо. Вона молода – народилася десь у травні місяці. Я думаю, що вона перебувала десь в обійсті, де за нею доглядали, бо вона дуже ручна. Тобто, вона не з природи, а з якогось домашнього затишку. Вона не лякається ні хати, ні машин, ні людей. Нічого не боїться. Я її назвав Мася. Коли   привіз її додому, то поставив їй кукурудзу з вівсом – такою сумішшю ми годуємо звірів у лісі – і вона одразу ж почала їсти".

У Житомирі перехожі врятували козуленя – знесилена тварина пішла за людьми до торгового центру

  Юрій Нетребенко каже, що молоду козулю за першої нагоди передасть до котрогось із контактних зоопарків – в дику природу її відпускати вже не можна, бо ручна тварина там пропаде.

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework