Підібрав та хотів вилікувати: у Баранівці скажена білка покусала чоловіка

Підібрав та хотів вилікувати: у Баранівці скажена білка покусала чоловіка

  Володимир Полоневич — знайшов білку біля річки, вирішив: гризуну потрібна допомога. 

   «Рибу ловили, вона собі по березі йшла, поволі так. Я її взяв, в карман, шкода стало» — розповідає житель м. Баранівка Володимир Полоневич.

  Подробиці у сюжеті sk1.tv.

  Вдома білку прийняла радісно вся родина, її нагодували смаколиками та влаштували фотосесію. Вочевидь, селфі рудій не сподобалось і вона вкусила господаря за руку.  

  «Я фотографувала його, щоб дітям фотографії вислати, вона його і вкусила за зап’ястя» — сказала жителька м. Баранівка Валентина Полоневич.

  Господарі запідозрили недобре після того як на ранок знайшли білку мертвою. Чоловік відразу звернувся до лікарні та розпочав лікування. 

  «А вже як здохла, то тоді злякалися. Почали дзвонити, куди нам їхати, що робити» — додає жителька м. Баранівка Валентина Полоневич.

  На щастя, чоловіку вдалося отримати комплексне лікування вчасно, до того ж і необхідна вакцина, яку важко дістати виявилася наявною у лікарні. 

  «Її не було, не могли знайти, а так мені повезло» — каже житель м. Баранівка Володимир Полоневич.

  Володимир навіть і гадки не мав, що тварина може бути хворою на сказ, був впевнений, що вона просто забилася, тому і підібрав. Про сам інцидент у родині згадують із гумором. 

  «Прийшов та й каже, може впала та й забилася, тому квола» — сказала жителька м. Баранівка Валентина Полоневич.

  «Якби вона була якась обдерта чи облізла, я б її не взяв, а так в неї товарний вигляд» — додав житель м. Баранівка Володимир Полоневич.

  А от спеціальним комісіям не до жартів, вони ввели на території усієї Баранівки та прилеглій до неї території у радіусі трьох кілометрів карантинні обмеження. Усіх домашніх тварин почали прививати. 

  «Вони ходять з хати в хату, роблять щеплення, вакцини вистачає» — повідомив голова комісії НПК при Баранівській РДА Володимир Хіміч.

  «Будемо профілактику робити, вакцинувати собачок і котів від сказу» — додав ветфельдшер Олександр Пашкевич.

  Окрім вакцинації сусідських домашніх улюбленців, будинок постраждалого продезінфікували. Спеціалісти кажуть, таких заходів безпеки достатньо. 

  Мисливствознавець Віктор Лобудзінський перераховує ознаки сказу.

  «Тварина стає млявою, виділяє слину, стає неадекватною, поводить себе неприродньо та може нападати на будь-яку тварину. Треба звернутися в той самий держлісгосп або інші природоохоронні органи, які б могли зарадити» — розповів державний мисливствознавець Романівського району Віктор Лобудзінський.

  Знайомі та сусіди не здивовані, що це сталося саме із Володимиром, кажуть він завжди усім допомагає. Та й сам Володимир зізнається, білочок підбирає вже не вперше, але точно востаннє. А перед новим роком на рятівника білочок чекає остання ін’єкція.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework