Новий асфальт дав тріщину – на Житомирщині підрядник перероблює щойно відремонтовану дорогу

Новий асфальт дав тріщину – на Житомирщині підрядник перероблює щойно відремонтовану дорогу

  У Новограді-Волинському підрядник за свої гроші перероблює дорогу на вулиці Соборності, яку декілька тижнів тому відремонтував. Після першого ремонту асфальт дав тріщини, на інших ділянках утворилися горби.

   Про це Суспільному розповіла директорка обласного департаменту регіонального розвитку Інна Хоменко. За її словами, працівники зрізали проблемні ділянки асфальту та латають новий асфальт:

  "Технічним наглядом були призупинені всі роботи, вказано на недоліки, зазначені, які саме і в які терміни їх потрібно усунути. Тому зараз ці недоліки усувають. Після того, як вони будуть усунуті, технічний нагляд ще раз обстежить. На сьогоднішній день там відфрезеровано близько двох тисяч квадратних метрів асфальтобетонного покриття і всі недоліки будуть усунуті за рахунок підрядної організації".

  Ремонт вулиці проводять у рамках програми "Велике будівництво", вартість робіт складає 30 мільйонів гривень. У міській владі Новограда-Волинського кажуть, що жодного впливу на хід ремонту не мають, адже замовник – обласна адміністрація. Єдине, що можуть зробити – описати недоліки та передати їх до Житомира.

  "Це виникло через те, що з їх слів, в асфальтоукладнику вийшла з ладу віброплита – пішов збій підігріву і через це утворилась пористість. Каналізаційні люки були підняті не на рівень і також після укладення другого шару асфальтобетонного покриття виявлено пористість асфальту і були на ньому видно стики", – розповів начальник управління житлово-комунального господарства Новоград-Волинської міської ради Олександр Богданчук.

   Експерт у сфері транспорту Дмитро Ткачук каже, що латання нового асфальту шматками – це не капітальний ремонт:

  "Теоретично зараз можна проводити певні роботи, але це вже має бути асфальт зовсім іншого типу, це вже має бути асфальт із пластифікаторами із домішками, в чому я дуже сумніваюсь, що хтось використовує такі матеріали, бо вони на 20-30 відсотків дорожчі. Латані штани ніколи новими не будуть – це вже усування наслідків, скоріш такий компромісний узгоджений варіант, як вийти з цієї ситуації, в якій опинилися. Точно це не є оптимальним і задовільним підходом до виконання робіт".

   Місцевий житель Дмитро Семенюк каже, що на ремонт вулиці Соборності у Новограді-Волинському місцеві водії чекали кілька років:

  "Якщо правильно виразитись, то цей асфальт був горбатий, були такі місця, що машина їде і вже кермо кидає на цих горбах – кермо кидало, тому що рівного асфальту тут не було. Другий шар клали тоді, коли йшов дощ. Це не робота, це сміхота, от хочу вам показати – ось клумби в центрі міста, вони сюди поскидали асфальт, сюди поскидали – ось і така робота".

  Представник фірми підрядника ТОВ "Будстандарт ЛТД" із кореспондентами Суспільного спілкуватись не захотів, але не на камеру сказав, що проблема виникла через збій у роботі асфальтоукладника.

 

Автор: Дмитро Поліщук

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework