Забезпечення доступності набережної у житомирському парку: фунікулер коштує дорого, але з часом можуть встановити ліфт

Забезпечення доступності набережної у житомирському парку: фунікулер коштує дорого, але з часом можуть встановити ліфт

  На набережній в житомирському парку культури та відпочинку імені Гагаріна продовжуються ремонтні роботи, попри те, що реконструкцію об’єкту повинні були завершити ще восени 2020 року.

   За словами мера Житомира, темпи робіт уповільнились через затримку у фінансуванні, в замовників також є кілька зауважень до недоліків, які має виправити компанія-підрядник, - розповідає zhitomir.info.

  «Там ще багато чого потрібно переробляти. Я востаннє там був в цю суботу (21 листопада – ред.). Потрібно ще перекладати плитку, яка не дуже якісно в деяких місцях укладена. Але в цілому роботи продовжуються. Затримка, якщо говорити об’єктивно, є і з фінансуванням. Ми чекаємо перерозподілу коштів субвенції на соцекономрозвиток. Буквально вчора була інформація, що кошти вже перерозподілили. Ми розраховували на 10 мільйонів на набережну і зараз чекаємо ці кошти. Ми не платили підрядникам, тому вони частину робіт виконували за власні гроші. Думаю, після надходження коштів темпи будуть швидшими», – каже мер Житомира Сергій Сухомлин.

 

  Втім, навіть після завершення робіт на набережній залишиться кілька проблемних питань. Одне із них – це доступність до набережної людей з інвалідністю на візках та батьків з дитячими візочками. У муніципалітеті кажуть: вирішення цієї проблеми шукали вже давно і з часом доступність до об’єкту буде забезпечено.

  «Коли готувався проєкт, ми навіть їздили на вінницький завод, який виготовляє різноманітні атракціони. І вони розраховували нам вартість фунікулеру, щоб можна було організувати спуск на набережну. Але вартість буде приблизно більше 5 мільйонів гривень. Ще ми розглядали питання ліфтів. І якраз цей варіант абсолютно можливий. Наприклад, в Європі біля естакад і переходів ставляться ліфти і вони забезпечують доступ до об’єктів, де є перепад висоти. Це можливо, але це вже буде третя черга. Друга черга – це відновлення станції прокату катамаранів і байдарок. Там ми також будемо робити базу для драгонботів. Але для цього потрібно почистити русло річки і трохи збільшити її глибину, бо вона впливає на швидкість драгонбота. І от після реалізації другої черги будемо паралельно вирішувати питання доступності», – розповідає Сергій Сухомлин.

  Нині на об’єкті продовжуються роботи з укладання плитки, через яку, за задумом, має проростати трава, а також будівельні роботи поблизу човнової станції. Міський голова каже: за планом реконструкції набережної із часом тут мають почати облаштовувати і веломаршрут. Щоправда, якщо раніше він мав простягатись від набережної до гідропарку, то через специфіку ландшафту на берегах Тетерева від цієї ідеї можуть відмовитись.

  «Зважаючи на перепади висоти, ми не зможемо зробити веломаршрут, щоб можна було піднятись до меморіалу Слави. Там занадто великий перепад висоти. Але проїхати по берегу, під дамбою переїхати на інший берег і повернутись – це можливо, це вже прораховано, і це наступна черга», – каже мер Житомира.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework