Тест не робили, швидку не викликали: під Житомиром від COVID-19 померла пацієнтка психоневрологічного інтернату

Тест не робили, швидку не викликали: під Житомиром від COVID-19 померла пацієнтка психоневрологічного інтернату

  Підопічна інтернату 9 днів перебувала з температурою, але до лікарні її не відправляли.

   У Житомирській області у лікарні померла мешканка Радомишльського психоневрологічного інтернату. Жінці своєчасно не надали медичну допомогу.

  Про це повідомляє ZMINA, посилаючись на моніторів Національного превентивного механізму.

  За їх словами, хвору підопічну у Радомишлянському психоневрологічному інтернаті вони виявили під час візиту 12 листопада. Інспектори домоглися госпіталізації жінки до лікарні, але дорогоцінний час було втрачено, і жінка померла.

  Візит моніторів у психоневрологічний інтернат стався без попередження. У лютому цього року сюди вже навідувалися преставники Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Вони знайшли чимало порушень, зокрема, виявили жінку з глибокими пролежнями, яку не лікували належним чином. Підопічна згодом померла. Тоді монітори зафіксували також відсутність у закладі найнеобхідніших для лікування людей медикаментів.

  За словами моніторів, під час візиту вони виявили двох жінок з високою температурою. Одна з них перебувала у важкому стані - тяжко дихала, дивилася в одну точку і не реагувала на людей. У жінки була температура 39,3, пульсоксиметр показав 89% концентрації кисню в крові, тоді як нормальний показник має бути не нижчим ніж 95%.

  Як стверджують інспектори, на їх вимогу жінку перевели до карантинної кімнати. Далі, за словами моніторів, персонал намагався приховати температуру у пацієнтки, тому що за кілька хвилин підійшла медсестра і розповіла, що переміряла температуру у хворої пацієнтки, і вона була 36,7.

  Як виявилося, жінка була з температурою 9 днів, тест на коронавірус їй не робили, бо немає, і увесь цей час температура у жінки не збивалася.

  Лікарка повідомила інспекторам, що підозрює нижньочасткову лівобічну пневмонію, монітори ж іще раз оглянули жінку та викликали для неї швидку.

  Інспектори виявили, що директорка закладу Світлана Охотенко не повідомила свій департамент про підозру на COVID-19 у підопічної інтернату, хоча в неї був алгоритм дій на випадок виявлення коронавірусу.

  Швидка оперативно шпиталізувала жінку. Водночас медик дорікнув лікарці та директорці, куди вони дивились і чому раніше не телефонували. 

  За два дні представниця Омбудсмена зателефонувала в інтернат, щоб довідатися про стан госпіталізованої жінки, і дізналася, що 15 листопада К* померла в Коростишінській центральній районній лікарні від ускладнень, спричинених COVID-19.

  Хто і як відповідатиме за смерть людини, вирішуватимуть правоохоронці та місцева влада.

Джерело: tsn.ua 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework