Коростенську районну лікарню передали у комунальну власність Ушомирської сільської ради

Коростенську районну лікарню передали у комунальну власність Ушомирської сільської ради

  18 листопада, на 37 позачерговій сесії депутати Коростенської районної ради VII скликання прийняли рішення про безоплатну передачу цілісного майнового комплексу КНП «Коростенська центральна районна лікарня Коростенської районної ради» із спільної власності територіальних громад сіл Коростенського району у комунальну власність Ушомирської сільської ради.

   Про це повідомляє korosten.today з посиланням на Коростенську РДА.

  Засідання пройшло під головуванням голови Коростенської районної ради Василя Клименка. Загалом участь в роботі сесії взяло 28 із 37 депутатів районної ради, голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк, заступник голови районної ради Віктор Кутішенко, депутат Житомирської обласної ради Володимир Нагорняк, міський голова м. Коростень Володимир Москаленко, його заступники та радники, директор КНП «Коростенська центральна районна лікарня Коростенської районної ради» Алла Желєзнякова, лікарі зазначеного медичного закладу, представники ЗМІ.

  На порядку денному сесії стояло 2 питання:

  1. Про внесення змін до районного бюджету Коростенського району на 2020 рік.
  2. Про безоплатну передачу цілісного майнового комплексу КНП «Коростенська центральна районна лікарня Коростенської районної ради» із спільної власності територіальних громад сіл Коростенського району у комунальну власність Ушомирської сільської ради.

  Саме з другого питання відбулось найбільше обговорення та дебати. В першу чергу перед присутніми виступив голова районної ради Василь Клименко, який окреслив суть питання та запропонував висловитись всім зацікавленим сторонам в цьому питанні по суті.

  Далі слово взяв голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк. В своєму виступі він наголосив на важливості збереження Коростенської центральної районної лікарні, як окремого медичного закладу, в якому і надалі зможуть лікуватись всі жителі вже нового, великого Коростенського району.

  «Сьогодні ми маємо зберегти медичний заклад, зберегти колектив лікарні. На сьогоднішній день це колектив, в якому працює 365 працівників. Колектив, який розвивається і може на високому рівні конкурувати з іншими медичними закладами. В подальшому я бачу Коростенську центральну районну лікарню однією із опорних лікарень області і вірю в те, що це може стати можливим, якщо сьогодні депутати Коростенської районної ради підтримають рішення медичних працівників лікарні та жителів Ушомирської громади про подальшу спільну роботу», – відзначив Юрій Тарасюк.

  В свою чергу директор КНП «Коростенська центральна районна лікарня Коростенської районної ради» Алла Желєзнякова підтримала голову адміністрації, що рішення яке сьогодні прийняли медики та Ушомирська громада, вона вважає правильним.

  «Сьогодні наша лікарня вже підписала 12 пакетів з НСЗУ і цим самим вже довела, що вона має вагомий потенціал, працює на благо громади. Для мене, як для керівника основне питання – це не майно, а в першу чергу люди, що працюють в лікарні і які вже сьогодні взяли на себе 60% ургентних хворих міста Коростеня та Коростенського району. Прошу підтримати наше рішення», – звернулась до присутніх Алла Желєзнякова.

  Далі були виступи голови профкому районної лікарні, міського голови м. Коростеня, начальника відділу охорони здоров’я та депутатів районної ради. Всі вони віднеслись до даного питання з неабиякою відповідальністю. Були питання і відповіді, дебати, результатом яких стало рішення – передати Коростенську центральну районну лікарню Ушомирській сільській раді. За рішення «так» проголосувало 26 обранців, двоє утримались.

  До речі, дане пленарне засідання – фінальний акорд роботи депутатів районної ради VII скликання. Тож, по закінченні сесії голови Коростенської районної ради та Коростенської районної державної адміністрації щиро подякували депутатам Коростенської районної ради VII скликання.

  «Дякуємо за ту велику роботу, яку ви здійснювали фактично на громадських засадах, за вашу принциповість, небайдужість і зацікавленість, за постійну турботу про життя, честь і гідність, здоров’я та соціальні гарантії жителів району – сердечна вам вдячність», – сказав наприкінці засідання Юрій Тарасюк.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework