Житомирянин Олександр Пятаєв за останній рік пройшов пішки 4 тисячі кілометрів

Житомирянин Олександр Пятаєв за останній рік пройшов пішки 4 тисячі кілометрів

  40-річний житомирянин Олександр Пятаєв, який професійно займається легкоходством, за останній рік пройшов пішки 4 тисячі кілометрів. Чоловік займається цим видом туризму шість років.

 Легкоходство – це один з видів туризму, основним правилом якого є максимальне зниження ваги спорядження без загрози для безпечного подорожування.

  Житомирянин Олександр Пятаєв розповів Суспільному, що туризмом займається 21 рік поспіль:

  "Перший мій похід я здійснив у 1999 році, а легкоходством я займаюся 6-ть років".

Житомирянин Олександр Пятаєв за останній рік пройшов пішки 4 тисячі кілометрів  Олександр у середньому за день проходить пів сотні кілометрів і каже, що для того, аби долати такі відстані, потрібно зменшувати вагу рюкзака:

  "Перший мій рюкзак важив 40 кілограмів. Він містив у собі все, і я ніс ці 40 кілограмів на собі. А зараз я несу 5-6 кг. Це вага всього: і їжі, і води. Для легкоходства є таке розуміння, як базова вага рюкзака. Тобто, це – спорядження без їжі та води. Те, що не витрачається, і ви постійно несете. Ця базова вага у літній період складає від 3,5 до 4,5 кг. Це все спорядження на будь-який похід, чи то на місяць, чи на два дні. Без різниці".

Житомирянин Олександр Пятаєв за останній рік пройшов пішки 4 тисячі кілометрів  У рюкзаку Олександра Пятаєва вміщається спальник, каремат, одяг, казанок, пальник та газовий балон. Замість намету чоловік використовує тент, який також можна вдягати, як куртку. Казанок для приготування їжі важить 80 грамів, ложка – 7 грамів, ніж – 25 грамів.
Житомирянин Олександр Пятаєв за останній рік пройшов пішки 4 тисячі кілометрів  Запаси їжі турист бере на декілька днів з розрахунком, що закупить її у найближчому магазині. Але, за словами Олександра, бувало і таке, що доводилося три доби подорожувати майже без їжі:

  "У Румунії, наприклад, коли я зупинився пообідати і пішов по воду. У Румунії дуже багато собак. І ось вискочив пес, схопив перший ліпший пакет і з ним утік. А в цьому пакеті була майже уся їжа. І я його не догнав. Але в мене залишалися якісь батончики. І тоді теж було цікаво – зі мною подорожував пес, який приблудився, і ось ми ділили батончики з ним протягом трьох діб".

Житомирянин Олександр Пятаєв за останній рік пройшов пішки 4 тисячі кілометрів  Чоловік побував у горах Болгарії, Польщі, Прикарпаття, Румунії. Лише за останній рік подолав понад 4 тисячі кілометрів, каже Олександр Пятаєв:

  "Я готувався до цього. У мене були тренування з бігу, спортзал. До таких довгих походів я готуюся. Це не просто так відбувається. Складно пояснити, чому я це роблю. Перш за все – любов до гір, до природи. І подорожі – це найголовніше. Ти відпочиваєш, хоча долаєш багато кілометрів. І також є підкорення дистанції та себе. І щоразу ти розумієш, що можеш більше".

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Тетяна Беляк

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 18/11/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework