Ліків немає у вільному продажі, а спекулянти хочуть 50 тисяч за ампулу — мер Житомира про ситуацію з COVID-19

Ліків немає у вільному продажі, а спекулянти хочуть 50 тисяч за ампулу — мер Житомира про ситуацію з COVID-19

  Карантин «вихідного дня» нічого не дасть країні. Таку думку в ефірі Громадського радіо висловив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

   «Наведу маленький приклад. Вчора ми зробили тестування у Житомирській міській раді. 40 ІФА-тестів на антитіла зробили. З них 16 тестів виявилися позитивними. Тобто люди вже перехворіли. При такій кількості захворювань ми розуміємо, що ніякий карантин «вихідного дня» не покращить ситуацію. Кабмін волів звернути увагу на інше. Я думаю, що за кілька тижнів, у країні просто не буде кисню. І ця ситуація складна для України і для лікарень, які борються із ковідом. Це перший момент. Другий момент — ліки, на які ми виділяємо кошти з міського бюджету. Наші лікарні готові їх купувати, але їх немає у вільному продажі. У той же час у спекулянтів ці ліки, наприклад Актерма, коштує до 50 000 гривень за одну ампулу. При тому що хворому потрібні три такі ампули. Держава ж може їх купувати по 11 тисяч за одну ампулу», — зазначив Сухомлин.

  За його словами, три місяці тому з міського бюджету виділили гроші на вакцинацію медиків від сезонного грипу, але станом на сьогодні Житомиру виділили лише 50 доз.

  «І ось тут Кабміну треба зосередити свої зусилля на забезпеченні киснем, медикаментами і надати змогу містам боротися», — додав Сухомлин.

  Також він висловив думку, що, якщо держава оголошує локдаун, то має запропонувати підприємцям компенсацію:

  «Але спочатку компенсацію і умови цієї компенсації і після цього вводити локдаун», — сказав міськголова.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework