Прокуратура Житомирщини довела у суді незаконність договорів підряду на ремонт дороги  на суму 1,8 млн грн

Прокуратура Житомирщини довела у суді незаконність договорів підряду на ремонт дороги  на суму 1,8 млн грн

  За апеляційною скаргою Житомирської обласної прокуратури Північно-Західним апеляційним господарським судом скасовано рішення суду першої інстанції та задоволено позов Житомирської місцевої прокуратури про визнання недійсними договорів підряду капітального будівництва автомобільної дороги в селі Левків Житомирського району.

   Йдеться про те, що Левківською сільською радою у жовтні 2018 року для виконання капітального ремонту вулиці укладено з приватним підприємцем два договори підряду на загальну суму 1,8 млн грн.

  Однак Житомирською місцевою прокуратурою встановлено, що договори укладено з порушеннями вимог чинного законодавства.

  Зокрема, суцільну вулицю неправомірно поділено на дві дільниці, з метою уникнення відкритих торгів та можливої участі інших бажаючих суб’єктів господарювання та задля укладення договору з самостійно обраним підрядником.

  Крім цього, до вартості виконаних робіт безпідставно включено понад 300 тис. грн податку на додану вартість, незважаючи на те, що підрядник не є платником цього податку, чим штучно завищено їх ціну.

  Характерно, що роботи з капітального ремонту дороги замовником - сільською радою - були прийняті безпосередньо в день укладення відповідних договорів.

  У задоволенні позову, заявленому Житомирською місцевою прокуратурою на захист державних інтересів та територіальної громади про визнання недійсними таких договорів, судом першої інстанції відмовлено.

  Натомість апеляційний суд доводи прокуратури визнав обґрунтованими та прийняв законне рішення.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework