Лісівники Житомирщини активно відновлюють ліси після пожеж

Лісівники Житомирщини активно відновлюють ліси після пожеж

  На Житомирщині триває осіннє садіння лісу. Особливо активно проводять лісовідновлення у північних районах області – там, де державний лісовий фонд навесні постраждав від пожеж.

  «Відновити пошкоджені ліси маємо в найкоротші терміни, - наголошує начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. – а позаяк площі це немалі, то на допомогу прийшли усі держлісгоспи області. Відтак колеги з південих, східних та центральних лісгоспів невеличкими групами з суворим дотриманням карантинних вимог приїздять на Овруччину, Олевщину та Лугинщину, щоб найефективніше використати кожен день, коли дозволяють погодні умови садити».

  Не стоять осторонь такої роботи і працівники обласного управління лісового та мисливського господарства: вчора на чолі з Віктором Сахнюком та головою обласної профспілки працівників лісового господарства Володимиром Ткачуком спеціалісти установи садили ліс в Овруцькому спецлісгоспі.

  В Ситовецькому лісництві, котре найбільше зазнало від вогняної стихії, вони висадили близько 6 тисяч дерев. Культури створювали змішані: сосну чергували з березою, а по периметру усієї ділянки висадили аморфу – вона створюватиме природний барєр на випадок поширення вогню.

  Проектуючи схему садіння, тамтешні лісівники вдалися до експерименту: в одному ряду висаджували звичайні сіянці сосни, в наступному – із закритою кореневою системою, а далі спостерігатимуть за їх ростом та розвитком.

  Загалом в цьому підприємстві вогонь пошкодив майже 440 гектарів молодих насаджень. Станом на сьогодні 128 гектарів уже заліснено. Роботи ці триватимуть, доки дозволятимуть погодні умови.

  В лісових розсадниках та теплицях лісівники області виростили понад 50 мільйонів сіянців різних порід, тож садивного матеріалу мають достатньо.

  Пресслужба Житомирського ОУЛМГ

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework