З 1 січня РДА Житомирщини не прийматимуть документи від громадян наручно

З 1 січня РДА Житомирщини не прийматимуть документи від громадян наручно

  28 жовтня Кабінет Міністрів України затвердив постанову, яка розділяє повноваження органів влади у сфері призначення державних виплат. Дана постанова розроблена за участі Асоціації міст України.

 

  Документ визначає, що:

  • З 1 січня 2021 р. органи соцзахисту райдержадміністрацій приймають від громадян документи для призначення державних допомог, пільг, субсидій тільки через пошту або в електронній формі.
  • Заяви з необхідними документами можуть приймати уповноважені посадові особи виконавчих органів рад та через ЦНАПи, які передають їх відповідному органу соцзахисту.
  •  З 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчих органів рад або через ЦНАП виключно з формуванням електронної справи.

  Аналітики Асоціації міст України роз’яснюють нововведення:

  1.    Робота органів соцзахисту міських рад міст обласного значення та районних в м. Києві держадміністрацій не змінюється – на території міста Києва та територіальних громад, до складу яких входять території міст обласного значення, органи соцзахисту продовжують і приймати документи, і призначати виплати до реформування системи соціального захисту населення.

  2.    З 1 січня 2021 р. усі сільські, селищні, міські ради новостворених територіальних громад повинні організувати прийом документів від громадян для призначення державних виплат – райдержадміністрації перестануть приймати від громадян пакети документів; прийом можна організувати через виконавчий орган ради (в тому числі віддалене робоче місце), старосту або ЦНАП.

  3.    З 1 березня 2021 р. усі виконавчі органи рад базового рівня (окрім міст обласного значення та м. Києва) повинні підключитися до цифрової платформи «Соціальна громада» - через цю платформу органи, що приймають документи, будуть передавати особові справи онлайн в райдержадміністрації. Нагадаємо, підключення до «Соціальної громади» для органів місцевого самоврядування буде безкоштовним.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework