Топ-6 речей, яких не вистачає Житомиру

Топ-6 речей, яких не вистачає Житомиру

  Протягом тижня журналісти газети «20 хвилин» проводили опитування серед житомирян, щоб визначити, чого ж не вистачає Житомиру, щоб стати містом мрії. 

  Комфортний громадський транспорт

  Першу сходинку нашого рейтингу очолила відсутність комфортного громадського транспорту. Якщо ж наше місто поповнюється тролейбусами, то маршрутки серед житомирян здобули назву «хлів на колесах». Адже дійсно, зайшовши в деякі маршрутки, подумки молишся, як би доїхати до точки призначення і щоб маршрутка під час руху часом не розвалилась. При тому, що вартість на проїзд сягнула 8 гривень, про комфорт житомирян перевізники думати і не збираються.

  Лавки та сміттєві урни

  Друге місце рейтингу у нашому опитування посіла відсутність лавок та сміттєвих урн. 

  Як відомо, за кількістю сміттєвих урн можна говорити про культурний рівень міста. Згідно з правилами благоустрою, для дрібного сміття повинні стояти металеві або бетонні урни. Їхня кількість коливається від рівня скупчення людей у тому чи іншому місці. До прикладу, на вулицях і парках сміттєві баки повинні стояти кожних 50 метрів. На ринках відстань між урнами не може перевищувати 10 м. А на зупинках громадського транспорту повинно бути не менше двох баків для сміття. Та хоч, здавалося б, у Житомирі не так вже й мало урн, житомиряни вважають, що є необхідність у більшій кількості. 

  Що ж стосується лавок, то тут дійсно дефіцит. Адже, окрім парків та прибудинкових територій, зазвичай їх не зустрінеш. А ще й буває таке, що містяни не цінують те, що є, і доламують все, що бачать на своєму шляху.

  Мало проводиться культурних заходів

  На третьому місці рейтингу опинились культурні заходи. Житомиряни вважають, що їх дуже мало, і вони хотіли б більше відвідувати подібні події. Але, на жаль, цей рік, у зв'язку з пандемією, вніс свої корективи, і заходи довелось організаторам відмінити. А якщо якісь і проводились, то з мінімальною участю осіб та з дотриманням карантинних правил.

  Не вистачає місць для відпочинку

  На четвертому місці опинилися зони для відпочинку. А точніше – їх нестача. Містяни впевнені, що у Житомирі не вистачає озелененого, сучасного громадського простору, де було б комфортно і цікаво відпочити людям різного віку. Хоч у нашому місті є чудові локації, які можна було б організувати під зони для відпочинку, але цьому питанню чомусь мало приділяється уваги.

  Автомобільні парковки та парки для вигулу собак 

  П'яте місце між собою розділили автомобільні парковки та парки для вигулу собак. Проблема з парковками у місті обговорюється вже досить давно. Але поки що влада не поспішає приймати рішення, щоб її усунути. Тому поки серед водіїв діє правило: «Паркуюсь, де заманеться». Не лякає їх ні попередження патрульних, ні штраф, ні гнівні погляди пішоходів. На жаль, методу впливу на совість чи гаманець цих нахаб ще не знайшли. 

  Житомир потребує створення огороджених територій для вигулу собак у кожному мікрорайоні міста та парку. Собак з кожним днем все більше і більше, а вигулювати їх немає де. Тому житомиряни хотіли б, щоб були створені спеціальні майданчики, де вони могли вигулювати своїх улюбленців. 

  Також варто зазначити, що цього року виконком погодив ініціативу жителів мікрорайону Малікова щодо облаштування парку для вигулу собак в районі Польського бульвару, але чи з'явиться він – буде видно з часом. 


  Не вистачає спортивних майданчиків та вільного Wi-Fi

  Заключними в рейтингу опитування стали відсутність спортивних майданчиків та вільного Wi-Fi. Житомиряни мають думку, що у місті вкрай мало облаштованих спортивних майданчиків для занять спортом. Хоча зараз активно пропагують спорт серед населення, але умов для занять ним створювати не поспішають.

  Більшість з нас постійно на зв'язку, тому складно не зрадіти появі безкоштовного Wi-Fi у місті. Достатньо вийти на вулицю та увімкнути функцію пошуку Wi-Fi, як ваш телефон або ноутбук знайде близько десяти мереж, які відкриті для вільного доступу. Публічний Wi-Fi завжди є у центрі міста, в парках, на вокзалах. Однак це не про Житомир. На сьогодні у місті практично нереально зловити безкоштовний інтернет, а бувають моменти, коли він терміново потрібен. Тож в такому випадку все ж краще покластися на власний мобільний інтернет. 

  Чи є Житомир містом мрії, вирішувати кожному житомирянину. Але щоб він таким став, варто не забувати, що насамперед потрібно почати з себе.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework