Банку не дозволили повторно стягнути з жінки заборгованість

Банку не дозволили повторно стягнути з жінки заборгованість

  Банк намагався вдруге стягнути борг з однієї й тієї ж людини, а отже, зловживав процесуальними правами. До такого висновку дійшов Бердичівський міськрайонний суд, розглянувши позов фінансової установи до жінки про повернення нею заборгованості.

    Як випливає із позовної заяви, відповідачка, будучи спадкоємицею померлої позичальниці, мала сплатити банку понад 23 тисячі доларів – тіло кредиту, взятого ще у 2007-му році. Після смерті позичальниці банк спрямував до відповідачки лист із пред’явленням своїх вимог, однак жінка начебто ніяких дій не виконала. Тому установа-позивач і звернулась до суду, - пише rio-berdychiv.info.

  Однак, під час вирішення питання про відкриття провадження у даній справі, суд з’ясував, що з цієї жінки на користь банку уже було стягнуто заборгованість - понад 24 тисячі доларів (тіло кредиту, борги по відсотках та комісії), і що є відповідне рішення суду, яке набрало чинності ще чотири роки тому. З його змісту вбачається, що банк пред’явив до відповідачки новий позов зі «старих» підстав. Отже, таке подання, зважаючи на статтю 44 ЦПК України, містить ознаки зловживання процесуальними правами з боку фінансової установи.

  Враховуючи те, що у справі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав уже є судове рішення, яке набрало законної сили, суд відмовив банку у відкритті провадження за новим позовом. Протягом 15-денного терміну з дня складення ухвалу можна оскаржити у Житомирському апеляційному суді.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework