Ціна голосу: На Одещині 500 грн, на Житомирщині – 1 000 грн

Ціна голосу: На Одещині 500 грн, на Житомирщині – 1 000 грн

  В Одеській області росіянин скуповував виборців за 500 грн, жителі Житомирської області «продалися» за 1 000.

  В Одеській області росіянин намагався скупити голоси місцевих жителів. Їх громадянський обов’язок він оцінив у 500 гривень.

  Як повідомляє прокуратура Одеської області, 42-річний громадянин Російської федерації вчора у день виборів спробував організувати підкуп виборців. Зловмисник пропонував 500 грн за те, щоб виборці проголосували за певних кандидатів, які балотувалися у місцеві ради в місті Чорноморськ і селищі Затока.

  За словами слідчих, правопорушнику вдалося агітувати на злочин 52 жителя Ізмаїлу, які навіть встигли отримати по 100 грн авансом.

«Повний розрахунок, тобто виплата ще 400 грн кожному, очікував виборців після реалізації свого виборчого права за певного кандидата. З цією метою чоловік організував три автобуси з 52 пасажирами, які повинні були їхати з Ізмаїла в Чорноморськ і Затоку для голосування», – йдеться у повідомленні правоохоронців.

  Іноземця затримали на гарячому. За спробу втрутитися у виборчий процес тепер йому загрожує до семи років позбавлення волі (ч. 4 ст. 160 КК України).

  Ще понад 130 українських громадян, але вже з Житомира, погодилися продати своє право голосу і взяти участь у так званих каруселях на виборах. Однак ціна у цьому випадку була вищою – 1 000 грн. Так, київська поліція затримала кілька автобусів з тими, хто зважився голосувати за гроші.

  132 жителя Житомирської області прямували до Києва, щоб проголосувати «за потрібного кандидата». Але коли їх затримали, усі заявляли, що в столицю приїхали на екскурсію. Про це розповів під час брифінгу голова Національної поліції України Ігор Клименко.

  «Усі 132 громадянина, які були в цих автобусах, доставлені до районних управлінь, де їх допитали. Перша мета, яка була озвучена, – це екскурсія Києвом, викликає у нас сумнів. Але поки розслідування не завершено, ми не можемо стверджувати, що ці люди взяли участь в «каруселі», – передає слова Клименка інформаційне агентство УНН.

Джерело: iviche.com

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework