У Житомирі суд випустив єдиного кримського депутата, засудженого за держзраду

У Житомирі суд випустив єдиного кримського депутата, засудженого за держзраду

  Богунський районний суд Житомира достроково випустив з в'язниці колишнього депутата Верховної ради Криму Василя Ганиша, засудженого до 12 років.

   Інформацію Суспільному підтвердив співрозмовник у прокуратурі. Він відзначив, що рішення набуло чинності 9 жовтня, однак обвинувачення вважає його "сумнівним". Дострокове звільнення мотивувалося тим, що у Ганиша проблеми з серцем. Наразі прокуратура чекає на висновок лікарів та готує апеляцію про відновлення терміну ув'язнення.

  Василя Ганиша затримали 28 квітня 2015 року при виїзді з Криму. 19 листопада 2018 року його було засуджено до 12 років позбавлення волі.

  Суд вирішив, що ексдепутат сприяв підривній діяльності Росії на території України, коли брав участь у голосуванні за російську "Конституцію Криму" та назвав протизаконною участь Ганиша у виборах до міської ради Феодосії, які відбулися за російським законодавством у вересні 2014.

  Ганиш - єдиний кримський депутат, якого Україна засудила за державну зраду. Його вирок набув чинності вкінці січня 2020 року.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework