На Житомирщині більше десятка юнаків ухиляються від призову

На Житомирщині більше десятка юнаків ухиляються від призову

  Більше десяти жителів Житомирщини призовного віку ухиляються від осіннього призову. За це їм загрожує кримінальна відповідальність.

  Про це Суспільному розповів військовий комісар Житомира Олександр Варивода. За його словами, справи по усіх призовниках, котрі отримали повістки для відправки у Збройні Сили, але не з'явилися на обласний збірний пункт на наступний день, військкомат передає до поліції.

  Цьогоріч від осіннього призову ухиляється більше 10 призовників, дві справи зараз готують до передачі в поліцію, каже юристка військкомату Юлія Киришун. У випадку, якщо призовник не міг з'явитися через проблеми зі здоров'ям, до військкомату потрібно подати відповідну довідку.

  Загалом, з початку осіннього призову у Житомирі та районі визнали непридатними до служби в армії 3 % призовників, говорить заступник Житомирського військового комісара Олег Андрійчук:

  "Було з початку призову 4 відправки. Відправлено більше 30 юнаків до Збройних Сил України. Непридатними визнано теж майже 30 юнаків, які не можуть служити в армії, бо мають хвороби, які не дозволяють їм цього зробити".

  Призовників, які не з'явилися за повісткою, будуть притягуватися до відповідальності за статтею 335 Кримінального кодексу України, якою передбачено обмеження волі строком на 3 роки".

 

Автор: Володимир Шолдрук

Камера: Сергій Базилюк

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework