На Житомирщині бракує лікарів-інфекціоністів

На Житомирщині бракує лікарів-інфекціоністів

  У медичних закладах Житомирської області наразі не вистачає лікарів-інфекціоністів.

  На цьому під час брифінгу наголосив в.о. начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

  «У нас на сьогодні з великою напругою працюють реанімаційні відділення всіх лікарень, які визначені для лікування хворих на COVID-19. За нашими даними, лікарські бригади укомплектовані анестезіологами, реаніматологами, але бракує кваліфікованих інфекціоністів», - наголосив посадовець.

  За його словами, всі лікарі, які працюють у стаціонарах і мають терапевтичний фах, пройшли навчання на рівні лікувальних закладів і, згідно з протоколом, надають допомогу як лікарі-інфекціоністи.

  «Критичної ситуації браку кадрів поки що немає в наших закладах», - додав Березовський.

  На Житомирщині коронавірус підтвердили у 545 медичних працівників, з яких 4 померли.

  Завантаженість закладів охорони здоров’я першої хвилі наразі становить 41,1%. До прийому хворих на COVID-19 залучені 3 лікарні другої хвилі.

  Загалом на Житомирщині підтверджено 10 069 випадків COVID-19, 5511 людей одужали, 171 померли.

  Коронавірус підтверджено у 545 медичних працівників, з яких четверо померли.

  «За нашими даними, на COVID-19 захворіли 545 медичних працівників. На жаль, маємо 4 летальні випадки», - зазначив Березовський.

  За його словами, розслідування обласного управління Держпраці встановило, що один із 4 летальних випадків пов’язаний із виконанням професійних обов’язків і 2 – не пов’язані. Ще один випадок перебуває у процесі розслідування.

  В області червоний рівень епіднебезпеки встановлений у місті Коростень, Коростенському, Лугинському, Любарському, Черняхівському, Чуднівському районах.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework