​У Житомирській області завершили розслідування трьох смертей медиків від COVID-19, одна пов'язана з виконанням професійних обов’язків

​У Житомирській області завершили розслідування трьох смертей медиків від COVID-19, одна пов'язана з виконанням професійних обов’язків

  У Житомирській області станом на ранок 19 жовтня коронавірус підтвердили у 545 медичних працівників та зафіксовано 4 летальні випадки, один з яких пов'язаний з виконанням професійних обов’язків.

   Про це 19 жовтня під час онлайн-брифінгу в Житомирській ОДА розповів в.о. начальника управління охорони здоров’я Сергій Березовський, - передає zhitomir.info.

  «За нашими даними на сьогодні захворіли 545 медичних працівників і на жаль маємо чотири летальних випадки. Управлінням Держпраці проводиться розслідування цих випадків. З чотирьох летальних три вже завершені, з цих трьох одна смерть пов’язана з виконанням професійних обов’язків і два летальні випадки не пов’язані і ще один випадок зараз у процесі розслідування», - зазначив Сергій Березовський.

  Також, відповідаючи на питання журналістів, Березовський уточнив, що реанімаційні відділення лікарень працюють з напругою, а терапевти надають допомогу як лікарі-інфекціоністи.

  «З великою напругою працюють реанімаційні відділення всіх лікарень, визначених для лікування хворих на COVID-19, але за нашими даними, лікарські бригади укомплектовані реаніматологами та анестезіологами, єдине, що бракує кваліфікованих інфекціоністів. На сьогоднішній день, всі лікарі, які працюють в стаціонарах і мають терапевтичний фах, вони пройшли навчання на рівні лікувальних закладів і згідно протоколу надання медичної допомоги надають допомогу як лікарі-інфекціоністи. Критичної ситуації поки що немає», – каже Березовський.

Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 19/10/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework