Хто перемагає на виборах до Житомирських міської та обласної рад?

Хто перемагає на виборах до Житомирських міської та обласної рад?

  У Житомирі відбулася презентація дослідження соціологічного опитування «Хто перемагає на виборах до Житомирських міської та обласної рад?»

   13 жовтня, презентацію представила Житомирська обласна філія громадської організації «Комітет виборців України» (КВУ).

  Як розповіла керівниця дослідницької програми Житомирської обласної організації «Комітету виборців України» Ірина Тітова, активістами місцевої команди «Комітету виборців України» з 9-го по 11-те жовтня було зроблено опитування щодо електоральних уподобань житомирян та мешканців області.

  «Таке ж опитування ми робили у кінці серпня – на початку вересня. Тепер ми порівняли результати з дослідженням, зробленим тоді», – зазначила Ірина Тітова.

  Презентовано результати трьох соціологій: вибори голови Житомирської міської ОТГ, вибори до Житомирської обласної ради та вибори до Житомирської міської ради.

  «Щодо кампанії на голову Житомирської ОТГ, ми можемо умовно виділити трійку лідерів. Це Сергій Сухомлин, Віктор Євдокимов та Наталя Леонченко. При цьому:

  • Рейтинг Сухомлина дещо зменшився (з 33% до 30%).
  • Рейтинг Віктора Євдокимова помітно зріс (з 9,3% до 17,6%). Тобто можемо говорити про досить швидку позитивну динаміку.
  • Зріс також і рейтинг Наталі Леонченко (з 3,9% до 7,2%). Але на цифрах це удвічі менше за цифри Віктора Євдокимова», – повідомили у Комітеті виборців України.

  «Якщо ми глянемо на рейтинги партій до Ради міської Житомирської ОТГ, то там ми побачимо наступні зміни. «Слуга Народу» зберігає свої позиції в межах 24%. Значно збільшилася підтримка партій «Пропозиція» (з 4,4% до 12,1%) та партії «Сила і честь» (з 1,4% до 5,9%). Помітно втратила «Батьківщина» (з 10,1% до 6,2%)», – зазначили у Комітеті виборців України.

  До обласної ради в стані лідерів (Слуга Народу, ОПЗЖ, Європейська солідарність, «Батьківщина») зміни у порівнянні з попереднім місяцем незначні.

  Натомість значні позитивні зміни відбулися для партій «Наш край» і «За майбутнє», які раніше не потрапляли до обласної Ради. Станом на сьогодні у них є досить непогані шанси.

  Загалом, виборчу кампанію у Житомирі можна назвати битвою двох партій влади. Якщо на посаду міського голови Віктор Євдокимов активно наздоганяє Сергія Сухомлина, то за партійнимм спискамм ситуація виглядає з точністю до навпаки: «Пропозиція» наздоганяє «Слугу Народу».

  Щодо виборів до обласної Ради у Комітеті виборців України відзначають дві особливості:

  • Перша. Дуже незначні втрати в процентах партій (фактично в межах похибки) призвели до значних втрат місць у Раді, якими доведеться поділитися з «Нашим краєм» та «За майбутнє!».

  Так, «Слуга Народу» втратила 5 мандатів, «Сила і честь» 3 мандати, РПЛ О. Ляшка 2 мандати та ОПЗЖ 1 мандат.

  • Друга. Дані підтримки партій по області дуже сильно різняться, інколи навіть в сусідніх ОТГ. Швидше за все, кінцевий результат більше залежить від того, наскільки якісних кандидатів відібрали партії. І меншою мірою від рейтингу партії по всій Україні.

IMG 4623

Пресслужба Житомирської обласної організації

«Комітет виборців України»

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework