У Житомирі чоловіка з родиною намагаються виселити з студентського гуртожитку

У Житомирі чоловіка з родиною намагаються виселити з студентського гуртожитку

  Житомирянина Павла Анісімова та його родину намагаються виселити зі студентського гуртожитку. В університеті, якому належить гуртожиток, кажуть, що виселяти чоловіка не хочуть, а намагаються укласти з ним договір надання комунальних послуг.

  Про цю ситуацію Суспільному розповів Павло Анісімов, який проживає у двох кімнатах гуртожитку разом із батьком, дружиною та двома неповнолітніми дітьми. За словами чоловіка, це житло отримала його мама, яка працювала в університеті імені Івана Франка 37 років, а після її смерті понад рік тому представники навчального закладу почали чинити тиск на сім’ю:

  "Мама була бухгалтером університету, пропрацювала в ньому 37 років. В цій квартирі ми проживаємо вже 26 років. Мама стояла на черзі на квартиру, отримала її по ордеру, за яким ми маємо повне право тут проживати. Але нас зараз всіляко "душать", живемо чотири місяці без світла. З травня місяця нас "душать" платіжками – по 4 тисячі нам приходять рахунки за комунальні послуги. Окрім цього, нам дописують різні речі, які не стосуються нас. Університет закуповує якісь труби, які міняють десь там, але платіжка приходить нам. Нам пропонують договір найму, згідно умов якого ми не маємо права ні на що! Тобто в будь-який момент нас можуть виселити, якщо я його підпишу. Договір підписують лише на рік і можуть розірвати в односторонньому порядку. Тому, якщо я його підпишу, я вважаю, що нас виселять звідси".

У Житомирі чоловіка з родиною намагаються виселити з студентського гуртожитку  Представниця університету, якому належить гуртожиток, Ольга Рудницька розповіла, що про ситуацію родини Анісімових знають. Жінка каже, що родину не виселяють, а пропонують підписати договір надання комунальних послуг:

  "Такий договір необхідний університету, оскільки ми є колективним споживачем комунальних послуг, щоб ми могли нараховувати йому за спожиті послуги кошти, оскільки рахунки досі оформлені більше двох років на його покійну маму. Це просто правова підстава, за якою ми маємо надавати комунальні послуги, але це не означає, що будуть підстави для виселення цієї особи".

У Житомирі чоловіка з родиною намагаються виселити з студентського гуртожитку  Заступниця керівника центру з надання безоплатної правової допомоги Наталія Радушинська каже, що виселяти людей із помешкань можна лише за рішенням судів:

  "Людина, яка пропрацювала більше 10 років, не може бути виселена з гуртожитку без надання іншого житлового приміщення. Так само не можуть бути виселені члени сім’ї людини, яка отримала житлове приміщення і померла після цього. Після її смерті члени сім’ї не можуть бути виселені без надання їм іншого житлового приміщення. Виселення може відбуватися винятково в судовому порядку".

 

Авторка: Наталія Дехтієвська

Камера: Сергій Кобилянський

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework