Міський голова Житомира розповів, у скільки обійшлася підготовка міста до пандемії

Міський голова Житомира розповів, у скільки обійшлася підготовка міста до пандемії

  Загалом на підготовку до пандемії Житомир витратив зі свого "коронавірусного" бюджету близько 100 млн гривень.

   Водночас держава забезпечила лише малу частину витрат – 1,3 млн. Про це в інтерв'ю OBOZREVATEL повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

  "Це й дотація комунальному підприємству через те, що воно працювало в особливому режимі. Це й закупівля обладнання, ШВЛів, медикаментів, захисних систем для лікарів і багато іншого, що зробило місто. Це приблизно 40 млн тих пільг, які надали місцевому бізнесу під час карантину", – пояснив мер.

  На підготовку шкіл, як розповів Сухомлин, Житомир витратив сумарно 7 млн гривень. Ще приблизно 5,5 млн – на дитячі садочки.

  "Це необхідно для того, щоб вони могли працювати в більш-менш нормальному режимі. До речі, 27 травня першим в Україні місто Житомир запустило дитячі садки – і все нормально, все працює, все літо працювали", – нагадав політик.

  Сухомлин також розповів, що всі апарати для штучної вентиляції легенів Житомиру або подарували спонсори, або їх закуповували за міські гроші.

  "Є офіційна статистика, жодного ШВЛа з фонду COVID-19 закуплено не було. Це проблема", – наголосив міський голова.

  Він нагадав, що центральна влада через пандемію сформувала фонд у 62 млрд, а потім рішенням Верховної Ради понад 30 млрд перенаправили на реконструкцію доріг.

  "Якби держава справді допомогла містам у боротьбі з коронавірусом, залишилися б гроші – жодних проблем немає, спрямовуйте на дороги й на інше, це також потрібно країні", – зазначив мер.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework