Бердичів претендує на роль впізнаваного і найпривабливішого міста України

Бердичів претендує на роль впізнаваного і найпривабливішого міста України

  Для Бердичева це не перший конкурс, за допомогою якого воно має можливість продемонструвати себе, свої архітектурні пам’ятки, цікаві місця та те, чим славиться.

   Точніше таку можливість має не місто, а бердичівляни і ті, кому Бердичів подобається, адже своєю підтримкою, своїми голосами вони можуть підняти його у рейтинговому списку голосів і наблизити до перемоги, - розповідає rio-berdychiv.info.

  У 2016 році наше місто змагалося за право стати одним із семи чудес України, але, на жаль тоді не вистачило голосів бердичівлян для того, аби потрапити у «сімку», проте воно стало одним із трьох спеціальних номінантів, як місто, що має значний туристичний потенціал.
Нині ж Бердичів потрапило у список тих, хто претендує на звання найпривабливішого і впізнаваного міста України у 2020 році, беручи участь у проекті «Місто України – національний вибір». Метою даного всеукраїнського проекту є вибрати найбільш значиме, символічне та те, яке впізнають одразу, місто за допомогою голосування у мережі Інтернет.

  Про кожне місто, а їх у списку подано 51, вказані відомості про площу, кількість населення, історію заснування та розвитку. Окрім того, розповідається про історико-культурну спадщину, визначні місця та архітектурні пам’ятки. Обов’язково наприкінці названі готелі заявленого міста, щоб туристи, які його хочуть відвідати, знали, де можна зупинитися.

  Така інформація розміщена на сайті проекту і про Бердичів: коротко, зате змістовно і зрозуміло. Тут і про залишки стародавніх поселень, і перші згадки про наше місто, про культуру, музеї і театр. Окремо зазначені пам’ятки, такі, як Монастир-фортеця Ордену Босих кармелітів та ікону Матері Божої Бердичівської, які в сукупності роблять місто паломницьким і туристичним центром, Костел Святої Варвари з розміщеним на його території Гротом Матері Божої, Свято-Нікольський собор та Свято-Троїцька церква, усипальниця Леві Іцхака тощо. Це ті пам’ятки, історія яких сягає десятиліть та століть. А є й ті, що створені не так давно, проте мають велику історичну значимість для нашого міста: обеліск воїнам-визволителям Бердичева, пам’ятник Т.Г. Шевченку, Меморіал «Слава Героям!»…

  Наразі Бердичів у рейтинговому списку знаходиться на 42 місці. А все тому, що багато хто не знає і навіть не чув про проект «Місто України – національний вибір» і поки що не голосував. Але у кожного, хто бажає підтримати наше місто, є така можливість. Це можна зробити за допомогою кнопки «голосувати», розташованої навпроти міста у загальному рейтингу або на персональній сторінці міста. Для цього не потрібна реєстрація на сайті, а голос свій можна віддати з однієї ір-адреси не більше 1 разу на добу. Підсумки голосування будуть підведенні 30 грудня 2020 року о 13-й годині за київським часом.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework