Житомир – серед трьох облцентрів, які через коронавірус не фінансують бюджет участі

  У зв’язку із пандемією COVID-19 коштів на реалізацію бюджету участі забракло у Житомирі, Кропивницькому і Черкасах.

   Про це йдеться у дослідженні Центру спільних дій.

  «Як бачимо, до ініціативи впровадження громадського бюджету долучилися всі обласні центри України. Щоправда, у Житомирі та Черкасах цьогорічні програми відтермінували, а Кропивницький переніс реалізацію проєктів громадян на наступний рік», – повідомив автор дослідження аналітик Центру спільних дій Костянтин Шокало.

  «Громадський бюджет є дійсно дієвим способом вирішувати локальні проблеми у громаді. Для цього він має бути добре налаштованим і справді демократичним процесом. Перш за все, до формування бюджету участі необхідно залучати все більше громадян, які можуть впливати і контролювати витрату коштів. Це стосується як подання проєктів, так і голосування за них», – каже аналітик Центру спільних дій Костянтин Шокало.

  Він запевняє, що реалізація проєктів зі сфер, за які і так відповідає місцева влада, із громадського бюджету дає можливість для маніпуляцій та спотворює ідею бюджету участі.

  «Щоб цього уникнути, місту необхідно детальніше перевіряти якість поданих проєктів та визначати їхні конкретні напрямки – ті, які не є прямими обов’язками місцевої влади», – наполягає Костянтин Шокало.

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 25/09/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework