Як працює «Поліклініка без черг» у Житомирі та чи до всіх лікарів можна самостійно записатися

  У 2017 році в Житомирі запрацював проєкт «Поліклініка без черг». Відтоді у містян з’явилася можливість записатися на прийом до сімейного або вузькопрофільного лікаря самостійно через смартфон або комп'ютер.

  В рамках цього ж проєкту три роки тому у поліклініках також встановили термінали для реєстрації. Які зміни відбулися у системі та як сьогодні записатися до лікарів - дізнавались журналісти Житомир.info.

  Термінали для реєстрації вже давно прибрали. Взяти талони на прийом до сімейного лікаря, чи педіатра можна у реєстратурі, або зробити це онлайн. Також ваш лікар може самостійно записати вас на повторний огляд.

  «Щосереди у нас відкриваються талони на наступний тиждень. Якщо людина хоче самостійно записатися до лікаря на прийом, вона це може зробити в середу з самого ранку, коли у нас відкривається (ред. запис) і на наступний тиждень вона може подивитися і обрати будь-який зручний час. Якщо взяти серпень, який був, розбиралися талони дуже швидко, тому що всі готувались до школи та поспішали ті, хто не встиг взяти довідки. Зараз стало більш-менш спокійно, талони доступні і, якщо виникає питання, що талона немає, є прямий зв'язок з лікарем», - говорить завідуюча амбулаторією №6 Галина Лобова.

  Лікарі також зауважують: пацієнти стали більш дисципліновані, але деякі приходять без талонів. Таких людей намагаються прийняти у проміжках між іншими пацієнтами.

  Щоб потрапити до вузькопрофільного спеціаліста, потрібно мати направлення від сімейного лікаря, в іншому випадку це вважається самозверненням і за послугу потрібно буде платити.

  Якщо у пацієнта є хронічні хвороби, сімейний лікар може виписати направлення дистанційно, а подальше відвідування спеціаліста не потребує направлення.

  «Надалі обстеження, відвідування вузького спеціаліста не потребує створення електронного направлення. Людина просто записується на прийом до свого вузького лікаря і йде як хронічно хворий. Електронні направлення повторні потрібні тільки для тих пацієнтів, яким сімейний лікар вирішив, що потрібен повторний огляд вузького спеціаліста», - додає завідуюча амбулаторією №6 Галина Лобова.

  Записатися до вузькопрофільного лікаря важче. У поліклініці №2 зробити це самостійно через сайт «Поліклініка без черг» сьогодні не можна. Потрібно дзвонити, або приходити у реєстратуру. Графіка прийому у холі також не бачимо.

 «Графіка немає, можна записатися ось за телефонами (39-58-25). У нас якраз змінили номер реєстратури. І щоб записатися, потрібно мати направлення від сімейного лікаря. Якщо людина після стаціонару, якщо щось погано людині, звичайно, його також лікарі приймуть. Графік оновлюється, ми на один день все не залишаємо, наприклад, з середи ми записуємо і до травматологів, до хірургів, до невропатологів. До окуліста важче потрапити, то ми пишемо в п'ятницю на наступний тиждень, вони телефонують або приходять з направленням і ми записуємо», - повідомляють у реєстратурі.

   Чи важко потрапити до лікаря, запитуємо у житомирян.

  «Дуже важко, тому що лікарі йдуть у відпустки, ніхто точно не знає, коли вийдуть, коли будуть робити. Я вже два рази ходила, не можу записатися до ендокринолога. Перший раз, не пам'ятаю якого дня, сказали подзвонить, телефоную: ні, не так, приходьте в середу, чи четвер. Я прийшла сьогодні: ні, після 12 приходьте завтра. Знову прийду, а що, мушу», - розповідає пенсіонерка.

  «До сімейного, зараз саме йдемо до нього і перевіримо, чи потрапимо до нього, чи ні», - ділиться житомирянка.

  На сайті «Поліклініка без черг» не вийшло записатися до більшості вузькопрофільних спеціалістів поліклініки №1. В. о. завідуючого Віктор Крошка пояснив: раніше дійсно був загальний доступ до онлайн-запису, сьогодні систему e-health продовжують реформувати.

  «Згідно з НСЗУ направлення йдуть до вузьких фахівців від сімейних лікарів і зараз проводять адаптацію цієї програми, щоб був онлайн-запис, щоб вона співпадала з цими електронним направленням. Якщо без направлення, як ми можемо перевірити, чи є у нього електронне направлення і його там десь хтось онлайн записав, а чи дійсно це електронне направлення, чи ні, ми так не можемо перевірити. Тому зараз вони цю програму адаптують», - каже в. о. завідуючого поліклінікою № 1 Віктор Крошка.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework